Gemeente Schouwen-Duiveland


Datum : 28 juni 2006
: wethouder A. Verseput

0111-452376; 452100

Re-integratieproject strandbeheer gaat weer van start

GASTHEREN EN VROUWEN KEREN TERUG OP SCHOUWSE STRANDEN

Zaterdag 1 juli gaat re-integratiebedrijf De Zuidhoek, in opdracht van de gemeente Schouwen-Duiveland, weer van start met het re-integratieproject strandbeheer. Dit houdt in dat werkzoekenden aan de slag gaan als gastheren en -vrouwen op en rond de stranden. Dit project is een vervolg op het vorig jaar gehouden proefproject, dat een succes is geworden.

Het project heeft twee doelen. Enerzijds hebben werkzoekenden de kans om op een leuke manier werkervaring op te doen, waardoor zij meer kans hebben op een vaste baan. Anderzijds heeft ook de gemeente er baat bij, daar op deze manier het gastheerschap op en rond de stranden verbeterd wordt.

Het project van vorig jaar is succesvol gebleken. Dit blijkt uit positieve reacties van strandbezoekers en uit het feit dat 38% van de deelnemers aan het project een baan heeft gevonden. Het project krijgt dit jaar dan ook een vervolg. Naar aanleiding van de evaluatie zijn er wel enkele veranderingen ten opzichte van vorig jaar.

Andere taken . De gastheren-/vrouwen krijgen dit jaar andere taken. Zo gaan zij

erop letten dat strandbezoekers hun fiets netjes parkeren in de fietsenstallingen. Ook gaan ze zwerfvuil opruimen en hebben de gastheren en vrouwen, meer nog dan voorheen, een informatiefunctie. Hiermee wil de gemeente het gastheerschap nog meer benadrukken.

De gastheren/vrouwen gaan aan de slag vanuit 2 units. Eén unit staat bij strandovergang Watergat in Renesse en één unit staat op parkeerterrein de Rotonde in Westenschouwen.

Bij het Watergat komt, net als vorig jaar, een bewaakte fietsenstalling. Tijdens de maanden juli en augustus kunnen strandbezoekers hier dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur onder toezicht èn gratis hun fiets parkeren. Hiermee wil de gemeente bereiken dat de strandovergang vrij blijft van fietsen waardoor de toegang voor hulpdiensten vrij blijft.