Festival Rijnweek Rhenen verwacht 300.000 bezoekers

Festival rijnweek

FESTIVAL RIJNWEEK VERWACHT 300.000 BEZOEKERS

De laatste plek waar Nederland gratis en grenzeloos kan genieten van cultuur en amusement

Rhenen 29 juni 2006 - In het hartje van de zomer, op de groenste plek in Rhenen vindt voor de 9 de keer de Tog Rijnweek plaats. Van 1 tot en met 8 juli geniet jong en oud van hét familie-evenement uit de regio. Op de Veerwei, gelegen aan de Rijn en met uitzicht op de Cuneratoren" komen ook dit jaar weer duizenden mensen bij elkaar. Een week lang genieten van topartiesten, activiteiten en amusement, want dat is voor Rhenen en de wijde omgeving niet meer weg te denken.

Het programma is veelbelovend. En de weersverwachtingen zijn goed. Het belooft weer een geweldige week te worden op de Veerwei in Rhenen. Wat 9 jaar geleden begon als drie avonden amusement en muziek groeide uit tot het grootste evenement van de regio. Er worden dit jaar 300.000 mensen verwacht die gratis en grenzeloos gaan genieten van een weekje cultuur en amusement.

Wei-gevoel
De Tog Rijnweek dankt zijn bestaan aan de inzet en financiële steun van vele sponsoren en vrijwilligers. Meer dan 120 vrijwilligers dragen hun steentje bij om van de Tog Rijnweek een succes te maken. De Rijnweek is ooit ontstaan voor mensen met een verstandelijke beperking, omdat Stichting Rijnweek Rhenen daar veel waarde aan hecht. Henk Knoppert, voorzitter van de Stichting Rijnweek Rhenen zegt: 'Iedereen werkt samen: de organisatie, het gemeentebestuur, de politie en de brandweer. Rhenen is trots op de Tog Rijnweek'. De Rijnweek neemt een bijzondere plek in bij veel mensen, want het evenement is zelfs opgenomen in een verkiezingsprogramma. De kracht van de Rijnweek schuilt dan ook vooral in de teamgeest van de Stichting Rijnweek, 'dat we samen als bestuur, commissieleden en vrijwilligers die drive hebben voor het Wei-gevoel!', aldus de heer Knoppert.

Programma
De Rijnweek bevat dit jaar vele verschillende culturele activiteiten. Zo is er weer het ballonnenfestival. Tijdens dit festival gaat een grote groep luchtballonnen de lucht in. Vanwege het 60 jarig bestaan van de logistieke divisie van de luchtmacht die bij Rhenen gevestigd is, wordt de bevolking van Rhenen ook op een concert van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht getrakteerd. De Rijnweek is er voor jong en oud. De kinderen hebben de tweede zaterdagmiddag tot hun beschikking. Er zijn speciale optredens en activiteiten. Zo betreedt de hele cast van Zoop het podium en kunnen de kids kijken naar een heuse Jazz Dance-show. Uniek is het Rijnpopfestival. Een muziekspektakel met allerlei Nederlandstalige artiesten, speciaal voor mensen met een geestelijke beperking. Verder betreden weer veel artiesten het podium. Zo zijn er optredens van Treble, Johnny Logan, Ellen, Floortje, Jannes en Peter Beense. Maar ook Willeke Albert, Wolter Kroes, René froger en Jan Smit zullen het publiek vermaken met hun vele hits.

PROGRAMMA

Zaterdag 1 juli

10.00 uur - Motortoertocht
14.30 uur - Cuneraloop i.s.m. atletiekvereniging Arena
17.00 uur - Presentatie Wereld Natuurfonds
18.30 uur - Ballonnenfestival / Dweilorkest
20.00 uur - DJ Javelin & Jeroen Post
20.30 uur - Dansact Streetdance Rhenen
20.45 uur - Opening Tog-Rijnweek 2006 door burgemeester F. Naafs met aansluitend openingsnummer en presentatie Miss Tog-Rijnweek 2006
20.50 uur - Ellen
21.15 uur - Floortje
21.45 uur - Treble
22.30 uur - 4 Strings
23.00 uur - Johnny Logan
23.45 uur - Amerikaans vuurwerk (vanachter het podium !)

Zondag 2 juli

11.00 uur - Oecumenische viering
Gastvrij, open en vooral feestelijk gebeuren voor iedereen uit Rhenen en omgeving en alle leden van de aangesloten kerkelijke gemeenschappen. I.s.m. Muziekvereniging Ons Genoegen en een jongerenkoor. De viering zal worden geleid door pastor Guido Dieteren en dominee Peter van de Peppel.
14.00 uur - Authentieke koetsentocht

Maandag 3 juli

18.30 - Open podium
Gelegenheid voor aspirant artiesten om op te treden voor publiek. Een breed programma met zang, dans en kunst. Daarna de finale van 'doe je ding' van RTV Utrecht, met in de jury o.a. Henkjan Smits. Dit programma wordt live uitgezonden. De afsluiter van de avond is 'The battle of the Coverbands', met de crême de la crême uit de regionale acts met een hoog feestgehalte.
15.00 uur - Static Demonstratie Koninklijke Marine

Dinsdag 4 juli

Rijnpopfestival van 13.00 tot 17.00 uur
Rijnpop is een jaarlijks muziekspectakel voor mensen met een verstandelijke handicap en hun begeleiders. Al veel bezoekers uit het hele land bezochten de afgelopen jaren dit festival. Dat zorgt altijd voor een gezellige drukte. Dit jaar gaan we ervan uit dat de zon weer zal gaan stralen en het één groot feest wordt met tal van bekende artiesten zoals Jannes, Conny Vink, Charlene, Peter Beense, Tony Jordan en Sjannie. Toegang is gratis.
20.30 uur - Relatieconcert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht Medewerking: Solist zanger Tony Sherman

Donderdag 6 juli

19.00 uur - Tony Jordan
Uniek openluchtconcert
20.00 uur - Openluchtconcert Jan Smit
met support act: Nick en Simon
23.45 - Barok vuurwerk

Vrijdag 7 juli

18.30 uur - Paardensportgala i.s.m. De Plantageruiters
21.00 uur - Optreden winnaar 'Doe je ding'
21.15 uur - Dansgroep Fitnesscentrum Rhenen
21.30 uur - Bolle Jan Show
22.00 uur - René Riva
22.30 uur - Lesley Williams
23.00 uur - Miniconcert Willeke Alberti
23.45 uur - Spaanse Mascletta by Night (ritmisch knalvuurwerk)

Zaterdag 8 juli

10.00 uur - Paragliding show
10.00 uur - Static Demonstratie Koninklijke Landmacht
Kinderpopfestival
12.00 uur - Presentatie Wereld Natuurfonds
12.30 uur - Inschrijving vuilniszakken modeshow (tot 13.00 uur) 13.00 uur - Opening met dweilorkest
13.00 uur - Rabobank Ballonnenwedstrijd
13.30 uur - Vuilniszakken modeshow
14.00 uur - Kids 4 animals
14.40 uur - Dansact: Streetdance Rhenen & Dansschool Lou-Lou 15.00 uur - Kids 4 animals
15.40 uur - Zoop
Avondprogramma
19.30 uur - Netalsof
20.00 uur - Popkoor Future
20.30 uur - Dansact: Streetdance Rhenen
21.00 uur - Margriet Eshuis
21.30 uur - miniconcert Wolter Kroes + showdansers
22.15 uur - Concert René Froger
23.45 uur - Traditioneel Nederlands vuurwerk + special effects

Voor iedereen
Kortom, ook dit jaar zorgt de Tog Rijnweek weer voor grote artiesten en veel amusement voor jong en oud. Bent u benieuwd wat de Rijnweek nog meer in petto heeft? Surf dan naar www.rijnweek.nl of breng een bezoekje aan de Rijnweek vanaf 1 juli in Rhenen.