Gemeente Leeuwarden

Boten in Prinsentuin Boten in Prinsentuin

11 Steden Diner tijdens Friesland Vaart

Bron: gemeente Leeuwarden (28-06-2006) Op 1 juli tijdens Friesland Vaart wordt een 11-stedendiner gehouden, een lopend diner vanaf 17.00 uur tot 22.00 uur. Het diner is voor zowel deelnemers aan Friesland Vaart als voor de bezoekers van het evenement. Deelname kost EUR 25. Het diner bestaat uit vier voorgerechten, vier hoofdgerechten en drie nagerechten. Iedere gang is verkrijgbaar bij een andere stempelpost. Bij elke post wordt een stempel in een boekje gezet. Een vol stempelboekje wordt beloond met een verrassend elfstedenkruisje. Het 11-stedendiner loopt langs elf bijzondere en verrassende locaties en is via drie routes te volgen. In het stempelboekje staan de verschillende routes en de bijbehorende historische informatie.

Op initiatief van de gemeente Leeuwarden organiseert het Friesland College en de Leeuwarder Horeca dit programmaonderdeel. Cursisten van de opleiding Specialistische koks hebben het idee van het 11-stedendiner uitgewerkt en benaderden hiervoor een aantal horecaondernemers.
De cursisten en begeleiders van het Friesland College beleefden erg veel plezier aan het organiseren van het programma. `Het is het mooiste om te kunnen leren in een echte praktijksituatie en dat is precies wat dit is'.

Het 11-stedendiner vindt plaats op zaterdag 1 juli van 17.00 uur tot 22.00 uur. Stempelboekje en deelnamebewijs is voor EUR 25 verkrijgbaar bij de VVV en deelnemende horeca (herkenbaar aan flyer achter het raam).

Drie 11-stedenroutes
Er zijn drie verschillende routes waaruit gekozen kan worden. De routes beginnen met het gele stipje en eindigen met het zwarte stipje.