Hoofdrolspeelster The Wiz treedt op tijdens Kwakoefestival

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 28 juni 2006

Hoofdrolspeelster The Wiz treedt op tijdens Kwakoefestival Emerald geeft met A Brand New Day voorproefje feelgood musical

Zaterdag 1 jul zal tijdens de openingsmanifestatie van het multiculturele Kwakoe Zomer Festival een voorproefje te horen zijn van de musical The Wiz. Hoofdrolspeelster Nurlaila Karim, die de rol van Dorothy gaat spelen, zal met de groep Emerald de re-make van 'A Brand New Day' ten gehore brengen. Tjeerd Oosterhuis is verantwoordelijk voor de nieuwe versie van deze wereldbekende nummer één hit. The Wiz van Joop van den Ende Theaterproducties, is vanaf 24 augustus te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Achter de groep Emerald gaan in totaal drie meiden schuil. Naast Nurlaila Karim, de hoofdrolspeelster uit The Wiz, gaat het om Angelique Koorndijk en Tashka Cijntje. Angelique Koorndijk is bekend als finaliste van het programma Idols, dat begin 2006 werd uitgezonden. Tashka Cijntje speelt momenteel een rol in The Lion King. Recent is de re-make van 'A Brand New Day' op single verschenen.

Het Kwakoe Zomer Festival bestaat al ruim dertig jaar en begon in 1975 als een zomervoetbaltoernooi voor Surinamers in de Bijlmer, Amsterdam-Zuidoost. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot het bekendste multiculturele festival in Nederland dat van 1 juli t/m 6 augustus in de weekenden een gevarieerd programma biedt van live muziek, literatuur, kunst, film, sport, dansen en eten. In totaal worden 1 miljoen bezoekers op het festival verwacht in het Bijlmerpark in Amsterdam. De toegang is gratis.

De Nederlandse versie van de musical The Wiz, gebaseerd op de legendarische, met zeven Tony Awards bekroonde Broadway productie, is een volwassen en vooral swingende feelgood musical met veel humor en bekende hits. In 1975 werden alle rollen in de musical gespeeld door zwarte acteurs en dansers. In de succesvolle filmversie uit 1978 speelden Diana Ross en Michael Jackson de hoofdrollen. Het nummer 'A Brand New Day' stond in 1979 vier weken lang op nummer één. Andere hits uit de musical zijn onder andere 'Ease On The Down The Road', 'You Can't Win', 'Home' en 'No Bad News'. De première van The Wiz vindt plaats op 9 september 2006.


Noot voor de redactie/