Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA fietst langs sportvelden

De fractie van de Partij van de Arbeid Haarlem stapt zaterdag 1 juli op de fiets en maakt een tocht langs diverse sportvelden en sportclubs. Op die manier wil de PvdA zich informeren over het Haarlemse sportbeleid. Onderweg wordt er gestopt bij verschillende sportclubs en met sporters gesproken over onder meer breedtesport, verkeersveiligheid rond sportvelden en multifunctioneel gebruik van sportaccommodaties.

De PvdA vindt sport erg belangrijk. Sport brengt mensen uit verschillende buurten en met verschillende achtergronden met elkaar in contact. Sporten is daardoor niet alleen goed voor de gezondheid maar ook belangrijk voor het samenleven in de stad. Daarom is het belangrijk dat de sportvelden er goed bij liggen en de zalen in goede staat verkeren. Ook moet sporten voor iedereen toegankelijk zijn: betaalbaar en dicht in de buurt. En de verkeersveiligheid rond sportvelden moet zo goed zijn dat (jonge) sporters per fiets of te voet veilig bij hun sportclub kunnen komen. Tijdens deze fietstocht wil de PvdA onderzoeken wat er hieraan nog verbeterd kan worden.

De eerste stop is bij sportcomplex Boerhaave Oost II in Schalkwijk, waar hockeyclub Saxenburg als gastheer optreedt. Ook zal het Noordersportpark in Haarlem Noord worden aangedaan, waar honk- en softbalclub Sparks de fractie ontvangt. Daarnaast leidt de fietstocht nog langs een aantal andere sportcomplexen, zoals het Van der Aarts Sportpark en het Pim Mullier Stadion.

Diverse betrokkenen zullen worden uitgenodigd, maar een ieder is welkom om mee te fietsen of mee te praten. De fractie vertrekt om 10:30 uur vanaf het Prinsenhof in Haarlem en fietst dan richting Schalkwijk. Voor een volledige route kijkt u op www.haarlem.pvda.nl.

*** EINDE PERSBERICHT ***