Zaterdag 1 juli start opruimactie Grenzeloos Schoon, hazeldonk

Gci holland pr

PERSUITNODIGING

Zaterdag 1 juli: start opruimactieweekeinden Grenzeloos Schoon in Hazeldonk

Onder het motto Grenzeloos Schoon organiseert de Stichting Nederland Schoon samen met de Belgische overheden tien opruimactieweekeinden op de parkeerterreinen aan de Nederlands-Belgische grens.
U bent van harte uitgenodigd voor de officiële start van de actieweekeinden op het parkeerterrein Hazeldonk (aan de A 16 Breda-Antwerpen) op zaterdag 1 juli om 10.45 uur. Namens België wordt de problematiek van toeristisch zwerfafval bij de grensovergangen belicht door Dhr. A. Buyse, vertegenwoordiger van de Vlaamse Regering in Den Haag. Namens Nederland door Dhr. P.J. Langenberg, de Nederlandse Consul Generaal in Antwerpen en door mijzelf.
Tijdens de opruimactieweekeinden wordt van vrijdag t/m zondag het zwerfafval op (twintig) parkeerterreinen langs de grens met België en Duitsland opgeruimd. Automobilisten krijgen een setje afvalzakjes en de meereizende kinderen een educatief presentje. Aan de vier eerdere zomercampagnes van de Stichting Nederland Schoon werd meegewerkt door het ministerie van V&W (de toenmalige en huidige ministers Netelenbos en Peys) en Rijkswaterstaat (de Directeur Generaal Dhr Keits)
De start van de zomeractie Grenzeloos Schoon 2006 duurt van 11 uur tot 11.30 uur

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met 070 304 20 80 / 06 538 51384

Met vriendelijke groet,

Marielle M. van Aggelen
Directeur