Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 23 juni 2006

Grand opening SportPlaza Mercator


1 juli: eerste spetter

SportPlaza Mercator opent haar deuren. 1 juli mag de zwemkleding weer uit de kast. Die dag gaat het water in het bassin en kunnen de eerste zwemmers een nat pak halen. Sportfondsen opent deze nieuwste vestiging aan de Jan van Galenstraat 315 in stadsdeel De Baarsjes.

De grand opening vindt plaats op 1 juli. Tussen 10.00 uur en 15.00 uur zijn er tal van activiteiten. Voor de kleinsten loopt er een clown rond, er is een springkussen en jongeren kunnen hun evenwicht testen op de surfsimulator. Toegangskaartjes voor 1 juli kosten E 3,40, inclusief verrassing. Iedereen is van harte welkom om het nieuwe sportcomplex te aanschouwen.

SportPlaza Mercator is voorzien van een stijlvolle en comfortabele inrichting. Er is voor ieder wat wils. In SportPlaza Mercator kunnen bezoekers zeven dagen per week zwemmen en fitnessen of ontspannen in een verzorgde sauna. Elke dag is er tussen 16.00 en 18:30 zwemles. In het najaar openen de fitness en de sauna ook hun deuren.

SportPlaza Mercator, een ontwerp van VenhoevenCS Architecten, is een bijzonder zwembad. Niet alleen door de combinatie van functies binnen. Maar ook door de unieke buitenkant. Het nu nog zwarte gebouw is straks volledig groen. Op de daken staan al de eerste planten en in augustus beplanten we de gevels. Over enige tijd is het gebouw volledig overwoekerd met ruim 50 verschillende planten, struiken en zelfs kleine bomen.

Voor de redactie

De VIP-opening voor pers en genodigden vindt plaats op 30 juni.

Programma
16.00 Ontvangst
16.30 Han Witvoet - Algemeen Directeur Sportfondsen Nederland Ton Venhoeven - Architect SportPlaza Mercator Ab Cherribi - Wethouder Stedelijke Vernieuwing 17.00 Officiële opening met hapje en drankje.
17.15 Rondleiding

Meer informatie
Ruud Sjoerdsma, Communicatieadviseur De Baarsjes, 06 171 444 71

---- --