Ingezonden persbericht


  P E R S B E R I C H T

 

Amersfoort, 16 juni 2006

 

Tweede Neushoorndag in DierenPark Amersfoort

'Neushoorns' gratis entree op 1 juli

 

Op zaterdag 1 juli staan de neushoorns in DierenPark Amersfoort voor de tweede keer dit jaar in de schijnwerpers. Kinderen die verkleed komen als neushoorn, compleet met hoorn, mogen gratis naar binnen. Verder is er een spannende speurtocht en staat er een rhino-informatiekar in het park. Met de activiteiten vraagt DierenPark Amersfoort aandacht voor de zwaar bedreigde neushoorns.

 

De neushoornactiviteiten in DierenPark Amersfoort duren van 11.00 uur tot 16.00 uur. Kinderen van 3 t/m 12 jaar die op zaterdag 1 juli uitgedost als pantserneushoorn naar het park komen, mogen gratis naar binnen. Voorwaarde is wel dat ze naast een 'neushoornpak', ook voorzien zijn van een hoorn.In het DierenPark kunnen kinderen zich een neushoorntatoeage laten aanmeten en meedoen aan een rhino-speurtocht. Ook is er een interessante neushoornrondleiding waarbij een paar kinderen de neushoorns een appeltje mogen geven. Daarnaast kunnen gasten raden naar het gewicht van het neushoornmannetje Zimon. De opbrengst van de activiteiten komt ten goede aan projecten ter bescherming van neushoorns in Azië en Afrika.

 

Save the Rhinos

De Neushoorn Campagne van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) is onderdeel van de campagne 'Save the Rhinos' van de Europese Vereniging van Dierentuinen (EAZA). Het doel van de campagne is om zoveel mogelijk dierentuinbezoekers bewust te maken van het feit dat het voortbestaan van de neushoorn ernstig wordt bedreigd. Daarnaast is de campagne gericht op het inzamelen van geld voor verschillende projecten ter bescherming van de neushoorn in het wild. Het doel is om met de campagne minstens ¤350.000 in te zamelen. Bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen zijn de 15 grootste dierentuinen in Nederland aangesloten.

 

/////

 

 

Neushoorn foto: Germ Wind

 

Noot voor redactie;



Ingezonden persbericht