Stork Food & Dairy Systems geïntegreerd in Stork Food Systems; Capital Assets opgeheven
De werkmaatschappij Stork Food & Dairy Systems zal per 30 juni organisatorisch worden ondergebracht in de Strategic Unit Stork Food Systems. Samen met de pluimveeverwerkingsactiviteiten en de recente acquisitie van Townsend Engineering vormt de Strategic Unit Food Systems een organisatie die bestaat uit wereldwijd actieve technologieleiders in hooggespecialiseerde markten voor voedselverwerking. In vervolg hierop zal binnen de groep nog intensiever gewerkt kunnen worden aan het realiseren van verdere schaal- en synergievoordelen.
Food & Dairy Systems werd in de afgelopen jaren succesvol gestroomlijnd, tevens werd veel in de toekomst geïnvesteerd waardoor een aansprekend product portfolio is ontstaan. Food & Dairy Systems telt 400 medewerkers en heeft (in 2005) een omzet van zo'n ¤ 70 miljoen.
Met de integratie komt tevens een einde aan de groep Capital Assets die in 2000 werd gevormd en waarin destijds bedrijven werden opgenomen die door Stork zouden worden gedesinvesteerd.
Stork Food Systems ontwikkelt, produceert en onderhoudt industriële systemen en installaties voor het verwerken van pluimvee en roodvlees en het produceren van convenience food. Stork Food & Dairy levert systemen voor voedselverwerking, waaronder geavanceerde sterilisatietechnologieën en aseptische afvulinstallaties.
Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75 of 06 - 51 98 40 54
Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14
Stork Groep NV