Juni 2006

webdevelopment


1e wandeling voor leerproblemen in Tirol
In het Alpbachtal & Tiroler Seenland is deze zomer een nieuwe wandeling geopend die de leer- en concentratieproblemen bij zowel kinderen als volwassenen kan verbeteren (Erster Leichter-Lernen-Wanderweg Tirols ©).
Borden met oefeningen en opgaven, langs de 2km lange wandeling, vereisen mentale en lichamelijke oefeningen, uithoudingsvermogen, volharding en concentratie.

De VVV Alpachtal & Tiroler Seenland heeft onder verantwoording van kinesis- en leertherapeut Herbert Handler uit Kundl dit unieke project (Erster Leichter-Lernen-Wanderweg Tirols ©) ontwikkeld. Rondom het rustig gelegen Berglsteinersee, boven Kramsach en Breitenbach, zijn borden met opdrachten en raadsels aangebracht die betrekking hebben op het denken, bewegen en leren.

De wandeling is ongeveer 2km lang en duurt, indien men alle oefeningen volledig uitvoert, ca. 2 uur. Direct aan het meer bevindt zich ook de gelijknamige herberg waar men na de leergymnastiek op het terras aan het meer iets kan drinken en eten. Een brochure verklaart de oefeningen tijdens de wandeling en kunnen thuis uiteraard herhaald worden. De borden staan in verbinding met de folder, maar Herbert Handler staat evt. ook als trainer ter beschikking.

"Leren doe je een heel leven lang" zegt een oude wijsheid.

Het is alleen niet altijd zo makkelijk, zeker niet wanneer men veel stress heeft. Steeds meer kinderen lijden onder het gebrek aan concentratie, beweging en andere redenen waardoor ze moeilijk kunnen leren. Dit geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouderen.

Daarom heeft de wetenschap Brain Gym deze leergymnastiek als ideale training erkend. Om het leerprocess stressvrij en op een natuurlijk manier te laten verlopen, moeten in het lichaam en de hersenen bepaalde spier- en bewegingsreflexen functioneren. Brain Gym is leergymnastiek, omdat het de natuurlijke bewegingen, welke wij voor leren nodig hebben, activeert en daarmee het leren makkelijker en leuker maakt.

Meer informatie:
Tourismusverband Alpbachtal & Tiroler Seenland
Zentrum 1, A-6233 Kramsach
Tel. +43 (0)5336 600 600
Fax +43 (0)5336 600 698
info@alpbachtal-seenland.at
http://www.tirol-pur.at/
2006-06-29