Ingezonden persbericht
PERSBERICHT
Enschede, 28 juni 2006
TKT overhandigt blauwdruk voor de toekomst aan Carry Abbenhues en Eric Helder
Op donderdag 29 juni a.s. overhandigt het bestuur van de TKT de studie van Martijn Enter in boekvorm aan Carry Abbenhues (lid Gedeputeerde Staten Overijssel) en Eric Helder (wethouder Economische Zaken Gemeente Enschede/Netwerkstad). De uitreiking vindt plaats om 10.30 uur in het Ondernemershuis te Enschede.
TKT heeft blauwdruk voor de toekomst!
Martijn Enter voerde in opdracht van de Technologie Kring Twente (TKT) de studie uit. Hieruit is een probleemoplossend model voortgekomen voor 'spin-off's' in de regio die blijven steken in hun groei. Op basis van dit model zullen bedrijven sterker gaan groeien, wat weer een groei voor de regionale economie inhoudt. De TKT heeft hiermee een blauwdruk voor de toekomst van Twente in handen.
Het spin off programma van de Universiteit Twente liegt er niet om. De afgelopen decennia heeft de Universiteit maar liefst zo'n 500 bedrijven voortgebracht, die goed zijn voor zo'n 5000 arbeidsplaatsen. Weliswaar geen slechte score, maar het roept wel de vraag op: wordt er de feitelijke potentie uit deze bedrijven gehaald?
Tevens kan worden geconstateerd dat naast grote bedrijven ook het regionale MKB de aankomende jaren in toenemende mate verantwoordelijk is voor het leveren van hoogwaardige werkgelegenheid in onze regio.
Martijn Enter heeft de factoren geïdentificeerd die bijdragen aan de hoge-groei van kennisintensieve ondernemingen en onderzocht hoe deze factoren worden ondersteund in Silicon Valley (USA), Cambridge (UK) en Leuven (België). De uitkomsten van dit onderzoek, mede als de gedegenheid waarmee dit onderzoek is uitgevoerd, heeft het bestuur van de TKT ervan overtuigd dat met de resultaten van dit onderzoek een aantal belangrijke sleutels tot toekomstig succes wordt gegeven.
Over Technologie Kring Twente
De Technologie Kring Twente (TKT) is een actief netwerk van 150 jonge hightech en kennisintensieve bedrijven in Twente. De TKT is opgericht vanuit een initiatief van de Universiteit Twente en heeft als primaire doelstelling het creëren van betere economische kansen voor haar leden.
De TKT-leden zijn veelal jonge technische ondernemingen met 10 tot 25 medewerkers. Zij richten zich vooral op nieuwe ontwikkelingen en vormen als kennisleverancier een schakel tussen de Universiteit Twente en het bedrijfsleven.