Gemeente Brielle


Actueel - Persberichten

Peuterspeelzaalwerk in Brielle. Wat is er aan de hand?

Stichting Kinderopvang Humanitas verzorgt in de gemeente Brielle op 3 locaties peuterspeelzaalwerk; Anna Hoevestraat Brielle (Catharijntje), Vierpolders (t Polderhoekje) en Zwartewaal (Hollen Maar).

Hiervoor ontvangt Humanitas subsidie van de gemeente.

Helaas beëindigt Humanitas het peuterspeelzaalwerk met ingang van het nieuwe schooljaar om financiële redenen. De hoogte van de subsidie is gebaseerd op het landelijke, als gemiddelde gehanteerde, systeem dat door de gemeente Brielle als beleid is vastgesteld. Hierbij wordt iedere groep geleid door één professionele / betaalde kracht en één assistent. Humanitas heeft

vrijwillig, op basis van haar eigen beleid, gekozen voor het per groep inzetten van twee professionele/ betaalde krachten. De financiële problemen ontstonden doordat de hoogte van de subsidie en de ouderbijdragen waren afgestemd op de inzet van één in plaats van twee professionele / betaalde leidsters.

Hoewel de gemeente geen wettelijke verplichtingen heeft met betrekking tot het subsidiëren aanbieden van peuterspeelzaalwerk vindt het gemeentebestuur de peuterspeelzaal een belangrijke voorziening. Daarom wordt alles in het werk gesteld om het peuterspeelzaalwerk in de gemeente te behouden. Hiertoe zijn inmiddels gesprekken gevoerd met diverse instellingen.

Deze instellingen kunnen tot uiterlijk 1 juli een subsidie aanvraag indienen bij de gemeente. In de twee weken erna (tot 14 juli) worden de aanvragen beoordeeld. Wanneer bekend is welke instelling het peuterspeelzaalwerk gaat verzorgen, moet er nog veel geregeld worden. Het streven is dat de peuters vanaf 1 september weer naar de peuterspeelzaal kunnen. Wij proberen de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Via deze website en de gemeentepagina in Briels Nieuwsland wordt u van de ontwikkelingen op de hoogte gehouden. Ouders van peuters die nu nog naar de peuterspeelzaal van Humanitas gaan, worden per brief geïnformeerd.