AutoRai

Drie testdagen voor Chevrolet voorafgaand aan Braziliaans WTCC debuut

(6/27/2006)
Chevrolet vervult komend weekend opnieuw een toonaangevende rol in haar wereldwijde informatievoorziening, wanneer het World Touring Car Championship 2005 voor de eerste keer het Braziliaanse circuit van Curitiba aandoet. Chevrolet heeft er inmiddels bijna een traditie van gemaakt om dagelijks een live webconferentie te houden tijdens de zogenaamde âfly-awayâ evenementen, dit jaar in Brazilië, Mexico, Turkije en Macau.
Media en fans van over de hele wereld die tijdens deze races niet aanwezig zijn, kunnen via de live satellietverbindingen toch hun vragen stellen aan de coureurs en het teammanagement van Chevrolet Racing.

âWanneer je overal op de aardbol aan races deelneemt, is het voor de pers en fans vanzelfsprekend moeilijk om te volgen wat er zo al gebeurt en het is voor hen dan lastig om direct contact te kunnen hebben met het team en de coureurs,â verklaart Eric Nève, Motorsport Manager van Chevrolet Europe. âDaarom hebben we vorig jaar voor het eerst de live webconferences in het leven geroepen. Het WTCC is een kampioenschap dat voor de fans zeer open en toegankelijk is en dat principe willen we hoe dan ook handhaven, want het past uitstekend binnen de filosofie van Chevrolet. Tussen de live TV-verslagen en onze live Q&A sessie door krijgen de media en de fans een compleet beeld van de prestaties van Chevrolet in het WTCC.â

Direct toegang tot de webconference is te verkrijgen via: http://www.chevrolet-webconference.com/60017_wtcc/curitiba/ of: www.chevroleteurope.com en klik op de flash button.

De live webconferenties vinden plaats op vrijdag 30 juni om 16.00 uur, op zaterdag 1 juli om 09.30 uur en op zondag 2 juli, eveneens om 09.30 uur. Vragen kunnen vanaf vandaag reeds worden gesteld.

Sinds de afgelopen twee races op Oschersleben is het team van RML behoorlijk druk geweest. âWe hebben drie dagen lang getest op Pembrey met onze nieuwe testauto, met Alain Menu achter het stuur,â aldus teammanager Mark Busfield. âWe hebben die drie dagen optimaal kunnen benutten om aan aanpassing aan de ophanging te kunnen werken en veel met de banden te testen.â

Zoals gebruikelijk vergen de âfly-awayâ evenementen de nodige logistieke organisatie. âAlainâs auto is opnieuw opgebouwd, na zijn crash op Oschersleben, en is afgelopen weekend per vliegtuig naar Brazilië getransporteerd, terwijl de andere twee autoâs daar per boot zijn gearriveerd en ter plaatse worden geprepareerd,â vervolgt Busfield.

âHet wordt een uitdaging voor ons allemaal,â verklaart Nicola Larini. âTenslotte hebben we maar anderhalf uur de tijd om tot een set-up voor de kwalificatie te komen, op een circuit waar nog niemand van ons heeft gereden, Augusto (Farfus) wellicht uitgezonderd. Ik denk dat we een goede kans maken op een kwalificatieplek in de top tien, om vervolgens in beide races een gooi te doen naar een podiumpositie. Het wordt moeilijk, maar we weten van de laatste races dat het mogelijk is.â

Directe webconference link voor media websites
Media die beschikken over hun eigen websites kunnen vanzelfsprekend de link naar de webconferences downloaden vanaf
http://www.bpinteractive.de/wtcc_countdown/. Leden of bezoekers van die websites kunnen op deze wijze direct toegang tot de webconference krijgen door op het countdown logo te klikken.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster