Gemeente Abcoude


Informatieavond riolering buitengebied

De gemeente organiseert op 27 juni 2006 een inloopavond over de aanleg van riolering in het buitengebied. Bewoners uit het buitengebied waarbij riolering wordt aangelegd zijn per brief voor deze avond uitgenodigd. Zij zijn tussen 18:00 tot 20:30 uur welkom in het nieuwe gebouw van de gemeentewerf aan de Bovenkamp 15 in Abcoude.

De gemeente Abcoude is bezig met de voorbereiding van de aanleg van drukriolering in een deel van het buitengebied. Op dit moment zijn met de meeste perceeleigenaren de eerste gesprekken gevoerd over het tracé van de rioolleiding. Tijdens veel van die gesprekken is de vraag gesteld of er gelijk met de riolering ook aardgas aangelegd kan worden. Daarnaast heeft een aantal perceeleigenaren aangegeven zich niet helemaal voldoende geïnformeerd te voelen over de riolering. Bewoners kunnen daarom die avond hun vragen stellen aan medewerkers van de gemeente en de aannemer. Eneco is ook uitgenodigd aanwezig te zijn, maar heeft die uitnodiging helaas afgewezen.

Drukriool
Het hoogheemraadschap Waternet eist dat de drukriolering uiterlijk 1 januari aanstaande is aangelegd. Met ingang van die datum zal Waternet ook handhavend gaan optreden tegen perceeleigenaren van wie de lozing nog niet gesaneerd is. Het is daarom van belang dat de drukriolering nog dit jaar aangelegd kan worden.

Gas
De gemeente heeft de vraag over de aanleg van een gasleiding neergelegd bij energiebedrijf Eneco. Gecombineerde aanleg van beide leidingen in één project is om diverse redenen geen optie. Eneco is alleen onder voorwaarden bereid aardgas aan te leggen langs het Gein; de andere gebieden heeft Eneco nog in beraad. Daarnaast heeft Eneco de gemeente te kennen gegeven met een eigen aannemer te werken en de leiding in een eigen sleuf te leggen, als deze al aangelegd wordt. Tot slot is de termijn van 1 januari voor Eneco niet haalbaar. De aanleg van de beide leidingen moet daarom los van elkaar worden gezien.

Eneco wil niet zelf inventariseren wie mee wil doen met de aanleg van een aardgasleiding. De gemeente hecht er waarde aan dat deze inventarisatie wel wordt gedaan en zal die daarom uitvoeren. De gemeente staat echter niet garant voor de aanleg. De gemeente zal de bewoners van het Gein binnenkort hierover benaderen. Zodra Eneco uitsluitsel geeft over de andere gebieden, zullen wij de betreffende bewoners informeren.

Vragen?
Hebt u vragen, neemt u dan contact op met de projectleider riolering buitengebeid, Martijn van Oort. Zijn telefoonnummer is (0294) 28 02 93, zijn emailadres is martijn.vanoort@abcoude.nl.
---

21 juni 2006