ANBO

Multicultureel

Ouderen picknicken tijdens Vergeet-me-niet Dag!

18-05-2006

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp organiseert op zondag 25 juni voor de derde keer de nationale Vergeet-me-niet Dag. Op deze eerste zondag van de zomer worden ouderen extra in het zonnetje gezet. Bewoners van verzorgingshuizen worden verblijd met een picknick, waaraan bezoekers en omwonenden ook kunnen deelnemen.

Tijdens de zomermaanden blijken ouderen vaak het eenzaamst, omdat familie, vrienden en verzorgend personeel met vakantie zijn. Uit onderzoek is gebleken dat in Nederland 1 miljoen ouderen zich wel eens eenzaam voelen, 200.000 van deze ouderen voelen zich extreem eenzaam.

Om aandacht te vestigen op dit terugkerend probleem roept het Nationaal Fonds Ouderenhulp tijdens deze eerste zondag van de zomer op om ouderen eens extra in het zonnetje te zetten. In heel Nederland gaan ouderen uit verzorgingshuizen gezellig met omwonenden picknicken of worden ze verwend met een high tea.

Via de site: www.ouderenhulp.nl is vanaf 22 mei te lezen welke verzorgingshuizen hun deuren open stellen en waar leuke initiatieven ontstaan. Het Nationaal Fonds Ouderenhulp hoopt op een massale opkomst.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp is een goede doel dat zich uitsluitend richt op kwetsbare ouderen in Nederland. Dit doet Ouderenhulp o.m. door het opzetten van eigen diensten, zoals de BoodschappenPlusBus en de Ouderenhulplijn (0900 60 80 100) waar ouderen met vragen, voor advies of een gesprek naar kunnen bellen. Via evenementen, zoals de jaarlijkse Vergeet-me-niet Dag vraagt Ouderenhulp aandacht voor o.a. eenzaamheid onder ouderen.