Salon van de Smaak: het leukste culinaire festival van 2006
Persbericht
Op zaterdag 24 en zondag 25 juni vindt in Breda op Landgoed Wolfslaar de derde editie van Salon van de Smaak plaats, een groots opgezet culinair festijn voor fijnproevers en levensgenieters. Het festival, met als motto Smaak naar eer en geweten, staat dit jaar in het teken van culinaire tradities en producten uit eigen land, maar vanzelfsprekend is er ook aandacht voor producten uit andere delen van de wereld.
Wat heeft Salon van de Smaak te bieden? Heel veel!! In het Smaaktheater vinden, in samenwerking met het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en Euro-Toques Nederland, kookdemonstraties plaats, onder andere op het gebied van de Nieuwe Nederlandse Keuken. Steek uw licht op bij SVH Meesterkoks als Pascal Jalhaij, Albert Kooy, Dick Middelweerd, Erik Swaghoven en Dennis Kuipers. Sterrenkoks van Les Jeunes Restaurateurs, onder wie Maarten Camps van Wolfslaar Restaurant, koken met streekproducten. Er zijn proeverijen en workshops op het gebied van wijn, kaviaar, champagne, rundvlees, port, aardbeien, koffie, thee, geitenkaas, truffel, jonge haring en sherry, Oosterscheldekreeft en bier-spijscombinaties. In de Tuinsalon vinden debatten plaats over smaak, en Edwin Raben, Sommelier van het Jaar, presenteert 101 verschillende wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië, Libanon, Argentinië en Zuid-Afrika. Nieuw dit jaar is de! Smakelijke boekenmarkt. Deze eerste Nederlandse markt voor he! t culina ire boek is een initiatief van bouillon! Magazine, het leukste tijdschrift op cultureel, gastronomisch gebied, en Salon van de Smaak. Schrijvers als Ronald Giphart, Pierre Wind, Onno Kleyn, Wil Jansen, Albert Kooy en Jacques Meerman signeren hier hun boeken. Uitrusten kan in het Smakelijk openluchtrestaurant, waar hapjes van streekproducten worden geserveerd, en in de bar of op het terras waar u terecht kunt voor heerlijke bieren van InBev (voorheen Interbrew), iKi Beer, koffie en frisdranken. Ook is er het themapaviljoen van Rueda-wijnen. De Spaanse wijnstreek Rueda brengt uitstekende, karaktervolle witte, droge wijnen voort.
Dit is nog maar een kleine greep uit het grote aanbod van activiteiten tijdens Salon van de Smaak 2006. Zie daarom ook
Toegangskaarten voor Salon van de Smaak kosten ¤ 15,00. Bestellen via internet is echter goedkoper. Kaarten kosten dan ¤ 12,50, inclusief een smaakpakket bestaande uit twee smaakbonnen, goed voor een hapje of drankje in het openluchtrestaurant, de bar of op het terras, en een exemplaar van bouillon! Magazine.
Met culinaire groet,
Ton Pinxten ! &n!
bsp;&nbs
p; Henrieke Nagelhoud Algemeen directeur Sales manager Stichting Landgoed Wolfslaar &n!
bsp; Stichting Landgoed Wolfslaar
PS: Voor persinformatie en beeldmateriaal van voorgaande jaren neem contact op met Henrieke Nagelhoud op telefoonnummer 076-5608000 of per mail
----------