Gemeente Zevenaar


Nationaal Waterkamp Scouts in Zevenaar

nawaka.JPG

Het Nationaal Waterkamp NAWAKA wordt gehouden van maandag 24 juli tot donderdag 3 augustus op de Rhederlaag. Aan dit grootste kamp voor waterscouts van Europa nemen meer dan 5000 waterscouts uit Nederland en Europa deel.

Programma Nawaka 2006

Dit jaar wordt koers gezet naar een nieuw terrein, het plassengebeid De Rhederlaag. Een nieuw terrein brengt vele uitdagingen met zich mee. Deze uitdagingen zullen onder andere gevolgen hebben voor de Dienst Programma, die zich zullen uiten in een nieuw en spectaculair programma!

Opening
Waar de Opening in de afgelopen jaren in de grote stad (Roermond) plaats vond is het nu wel erg ver lopen om bij zo'n mooi plein te komen. Dit jaar is de Opening dus op het terrein zelf of eigenlijk ook weer niet helemaal! De Opening zelf zal er helemaal anders uit zien, niet alleen omdat de Opening al op de maandagavond zal zijn. Feitelijk duurt je Nawaka dus een nacht langer dan de vorige! Natuurlijk zal de Opening naast hele vernieuwende aspecten ook de nodige traditionele onderdelen hebben. Belangrijk onderdeel is het formele praatje door de notabelen en Poseidon!

Hikes
Een helemaal nieuw opgezet onderdeel is dat van Hikes. De omgeving van De Rhederlaag is een geweldige omgeving om een Hike te houden met aan de ene kant de Posbank / Veluwezoom en aan de andere kant het Montferland doorlopend in het Reichswald (Duitsland). Je kunt dus rekenen op een superdeluxe geweldige één- of meerdaagse tophike! En een tophike zal het worden, want niet alleen bij het routelopen zul je geweldige uitdagingen tegemoet zien, vooral ook op de posten sta je verstelt van het spektakel. Achter iedere bocht zit weer een mogelijke nieuwe verassing.

Centrale Feest
Wat is een Nawaka zonder Groot Feest? Ook dit keer zal er op verschillende locaties een geweldig muziekspektakel te vinden zijn. Gegarandeerd voor ieder wat wils! Natuurlijk kan er niet te veel verklapt worden, op het Nawaka zul je wel zien wat er allemaal op je af komt. Maar één ding is zeker, de rillingen zullen je over de rug lopen!

De Grote Markt
De Grote Markt is dé thuishaven van het Nawaka, het Grote Plein van Atlantis. Hier vind je allerhande geweldige activiteiten waar de verloren uurtjes op een leuke manier opgevuld kunnen worden. Maar niet alleen op de verloren uurtjes is de Grote Markt een welkom oord! Dus als je vrienden / deelnemers weer eens zoek zijn, kijk dan maar eens op de Grote Markt. Grote kans dat je ze daar treft!

Nautische Activiteiten

Wedstrijden
Net als bij vorige Nawaka's zal er de gelegenheid zijn om je meten met anderen tijdens de zeil-, roei- en wrikwedstrijden. Eerst race je binnen je subkamp tijdens de voorrondes. Daarna gaan de besten van elk subkamp de strijd aan om te bepalen wie de Nawaka 2006 Kampioen wordt.

Gondelvaart
Op de laatste dag van het Nawaka gaan alle zeilboten meedoen aan de vlootschouw. 's Avonds zal er een gondelvaart zijn waarbij we de lokale bevolking bedanken met een show van prachtig verlichte boten... maar dat is zeker niet het enige! Wat er dan nog meer is blijft nog een verrassing, maar dat het geweldig wordt staat nu al vast!

Kinderoppas
Ook voor de kinderen van de medewerkers is het Nawaka een geweldige happening. Voor de kinderen van 4 t/m 10 jaar worden verschillende zeer toffe activiteiten georganiseerd, van een kijkje in de keuken tot het gezellig met elkaar spelletjes doen. Van het maken van een tripje tot een geweldig Dolfijnenprogramma. Met andere woorden, je zou maar al te graag willen dat jouw ouders medewerker zijn op het Nawaka!

Sluiting
Ook de Sluiting is dit keer net een tikkeltje extremer, toffer en gaver dan voorheen. Natuurlijk zal er niet te veel verklapt worden, maar dat het gaat klappen is zeker!

Informatie: kijk op
www.nawaka.nl of stuur een mail naar info@nawaka.nl