Gemeente Eindhoven

20 juni 2006

Collegebesluiten

Vaststelling Rampbestrijdingsplan Vliegbasis Eindhoven Het college heeft het Rampbestrijdingsplan Vliegbasis Eindhoven vastgesteld. Het plan komt nu zes weken ter inzage. Er was al een rampbestrijdingsplan voor de vliegbasis, maar deze is in samenwerking met de brandweer, politie, GHOR, Koninklijke Marechaussee, Koninklijke Luchtmacht, Eindhoven Airport en de gemeente opnieuw tegen het licht gehouden en aangepast. Het plan treedt in werking bij een vliegtuigongeval of een verwacht vliegtuigongeval binnen de hekken van het vliegveld of de directe omgeving.

Strijp-S: Voorontwerp-bestemmingsplan, Beeldkwaliteitsplan en MER Vanaf 17 augustus aanstaande liggen, voor de herontwikkeling van Strijp-S, zowel het voorontwerp-bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het Milieueffectrapport (MER) ter inzage voor inspraak en (voor wat betreft de MER) het indienen van zienswijzen. De plannen liggen zes weken ter inzage. In die tijd wordt er ook nog een bijeenkomst georganiseerd voor belangstellenden.

Strijp-S is het grootste herontwikkelingsproject in de geschiedenis van Eindhoven. In het Beeldkwaliteitsplan wordt een hoge kwaliteit nagestreefd voor deze nieuwe stadwijk waarin Eindhovenaren moeten kunnen wonen, werken en recreëren.

Vervolg-Convenant Fontys
De gemeente Eindhoven en Fontys Hogescholen verlengen het convenant dat zij hadden gesloten voor de uitwerking van het Grote Stedenbeleid tot 2010. De gemeente wil graag dat Eindhoven haar positie als top-technologieregio in Europa (onder de noemer âBrainport) verstevigt. Om dat te bereiken werkt de gemeente onder andere samen met kennisinstellingen zoals Fontys om te zorgen voor een âkennistransferâ . In het vervolg-convenant met Fontys wordt daarom nog méér accent gelegd op het inschakelen van hooggekwalificeerde lectoren van Fontys. De samenwerking is er met name gericht projecten die van Eindhoven (nog meer) een internationale studentenstad moeten maken.

Eindhoven krijgt een unit Stadstoezicht
Eindhoven krijgt een unit Stadstoezicht , bestaande uit 70 tot 80 medewerkers die het gezicht zijn van Eindhoven in de publieke ruimte. Tot hun takenpakket horen niet alleen preventie, signalering, toezicht en handhaving met het oog op het gebruik van de openbare ruimte. Maar ook de naleving van parkeer- en verkeerregelgeving. Dit alles met het oog op een veilige, schonen en goed bereikbare stad. In overleg met de Raad zullen per gebied prioriteiten worden gesteld. Per 1 januari 2007 vormen de huidige stadswachten en parkeercontroleurs met ca. 45 medewerkers naar buiten al één afdeling. In de jaren daarna (tot 1 januari 2010) wordt de afdeling steeds verder ontwikkeld en uitgebreid.