Siemens

Persbericht

0606.801

Den Haag, woensdag 21 juni 2006

Siemens introduceert TruePoint PETCT voor moleculaire beeldvorming

Siemens Medical Solutions gaat door met de ontwikkeling van moleculaire beeldvorming door TruePoint-technologie toe te voegen aan de hybride Biograph PETCT systemen. Met het nieuwe TruePoint PETCT komt de weg vrij naar nieuwe mogelijkheden met moleculaire beeldvorming. Dit komt doordat deze scanners 33% meer axiale volumedekking hebben.

De voordelen zijn tweeledig, stelt Michael Reitermann, hoofd van de afdeling Moleculaire Beeldvorming bij Siemens. De nieuwe technologie zorgt voor een grotere axiale dekking per bedpositie, waardoor whole-body PETCT protocollen sneller uitgevoerd kunnen worden, hierdoor verbeterd de workflow van het systeem: er zijn minder bedposities nodig en dus kan sneller gewerkt worden. Verder neemt door de integratie van PETCT technologie met softwareapplicaties de efficiency toe én kunnen diagnoses met meer zekerheid worden gesteld.

De TruePoint PETCT technologie maakt gebruik van een bijzondere toepassing die ervoor zorgt dat reconstructie en verstrooiingscorrectie-algoritmen aangepast worden aan de lengte en omvang van een patiënt. Hierdoor zijn minder bedposities nodig voor onderzoek waardoor het scannen minder tijd in beslag neemt en de kwaliteit van de beelden beter wordt. Bovendien kan de benodigde dosering tot 50% worden gereduceerd. Reitermann:De toevoeging van de TruePoint PETCT aan onze Biograph-familie zal bijdragen aan betere zorg voor de patiënt: het systeem kan nauwkeuriger diagnoses stellen waardoor de ziekte in een eerder stadium kan worden aangepakt. Tegelijkertijd zorgt de snellere scantijd voor meer comfort voor de patiënten en reductie van bewegingsartefacten.

De revolutionaire technologie van TruePoint PETCT garandeert zeer gedetailleerde anatomische en metabole data-acquisitie en wordt ondersteund met patiëntafhankelijke verzwakkingscorrectie voor de meest accurate diagnose. Met het vergrote Field Of View (FOV) is een total body scan mogelijk van een twee meter lange patiënt, voor bijvoorbeeld melanoomstudies, in slechts 20 minuten. Tevens geeft dit een verbeterde PET-detecteerbaarheid tot wel drie millimeter. Met de uitbreiding TrueV is er keuze uit 50% snellere beeldacquisitie of 50% dosisreductie op het radiofarmacon. TruePoint PETCT staat voor een nog betere beeldkwaliteit en spatiele resolutie, kortere scantijden of drastische besparingspotentieel op het radiofarmacon, een nog grotere betrouwbaarheid en workflow optimalisatie. Kortom, dankzij deze technologie kan Siemens zeer effectieve methoden aanbieden die voldoen aan de huidige én toekomstige normen van moleculaire beeldvorming.

Siemens Medical Solutions (Med) is wereldwijd een van de grootste leveranciers voor de gezondheids-industrie. Het bedrijf staat bekend om het samenbrengen van innovatieve medische technologieën, medische informatiesystemen, management consultancy en ondersteunende diensten, met als doel klanten concrete, duurzame, klinische en financiële oplossingen te bieden. Van beeldvormende systemen voor diagnostiek, tot materiaal voor behandeling, patiëntmonitoring, tot gehoorapparaten en verder: de innovatieve oplossingen van Siemens dragen wereldwijd bij aan de gezondheid en het welzijn van mensen. Siemens verbetert eveneens de operationele efficiënte en werkprocessen in ziekenhuizen, klinieken, verzorgingshuizen en huisartsenpraktijken. Siemens Medical Solutions is actief in meer dan 120 landen en biedt werk aan circa 31.000 mensen wereldwijs. In het boekjaar 2004 bedroeg de omzet 7,07 miljard, de orders bedroegen 8,12 miljard. De groepswinst bedroeg 1,05 miljard. Meer informatie: http://www.siemens.nl/medical

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel: (070) 333 2095
E-mail: josje.mosies@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo