Politie Zuid-Holland-Zuid

20/6 Hoeksche Waard

, 20-06-2006

REMMEN LOS
OUD-BEIJERLAND Een 58-jarige man uit Berkel en Rodenrijs is maandagmorgen 19 juni gewond geraakt in de Simon Stevinstraat. De man had zijn bedrijfsauto met aanhangwagen in de aanbouw van een bakkerij op een afrit naar beneden geparkeerd. Vervolgens wilde hij deze combinatie verplaatsen. Hij startte daarop zijn bedrijfsauto. Toen de man weg wilde rijden, voelde hij dat de aanhangwagen nog op de rem stond. Hij stapte uit en haalde de aanhangwagen van de rem af. De bedrijfsauto reed toen mét aanhangwagen vanzelf de afrit af naar beneden. De 58-jarige probeerde snel in zijn auto te springen om een aanrijding te voorkomen. Hierbij kwam hij een aantal meters vast te zitten tussen de muur en de auto. De man raakte gewond en werd voor medische behandeling naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De auto met aanhangwagen kwam beneden tot stilstand tegen een paal.

VERDACHT VAN POGING ZWARE MISHANDELING
NIEUW-BEIJERLAND De politie heeft in de vroege morgen van 20 juni een 44-jarige man uit Klaaswaal aangehouden in die plaats. Hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling op 29 mei j.l. De man zou in de ochtend van 29 mei zijn ingereden op de kaartjesverkoper die aan het werk was op het veer Hekelingen/Nieuw-Beijerland. Door de drukte gaf de veerman, een 24-jarige jongeman uit Oud-Beijerland, een stopteken aan de voertuigen die nog op de pont wilden. Die was vol. De wachtende autos konden mee met de volgende vaart. De 44-jarige man zou niet hebben gereageerd op het stopteken. De kaartjesverkoper bleef meerdere keren het stopteken geven. De bestuurder reed tot twee keer toe tegen de schenen van de jongeman. Vervolgens reed hij naar achteren en bleef wachten. Toen de veerpont later weer terug kwam aan de zijde van Nieuw-Beijerland deelde de 24-jarige kaartjesverkoper aan de bestuurder mee dat hij niet meer mee mocht met het veer in verband met hetgeen daarvoor was gebeurd. De bestuurder reageerde niet op deze mededeling maar reed weer tegen de benen van de 24-jarige. De jongeman viel op de motorkap. De bestuurder zou vervolgens gas hebben gegeven in de richting van het veer. Na een aantal meter remde hij abrupt. Hierdoor viel de 24-jarige van de motorkap af. Vervolgens reed de bestuurder van de auto weg in de richting van de Spuidijk. Het slachtoffer had enkele schaafwonden. Hij deed aangifte. Er waren diverse getuigen. De politie stelde een onderzoek in wat nu heeft geresulteerd in de aanhouding van de verdachte. Hij is ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED
MAASDAM - Op dinsdagochtend 20 juni 2006 omstreeks 00.40 uur is op de Sportlaan een 51-jarige man uit Strijen door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep (455 ug/l). Na verhoor is hij met een rijverbod van 4 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.