ID&T


Sensation Black interviews

Technoboy

In de aanloop naar Sensation Black, 8 juli in de Amsterdam ArenA, zal er uitgebreid aandacht worden aan alle artiesten die in de Black-booth staan. In een reeks van zeven interviews hier nummer vijf aan het woord: Technoboy.

Omschrijf Technoboy in een paar woorden.
Technoboy is noise, energy en power,op zon explosieve manier gemixt dat mensen partyen tot ze niet meer kunnen!

Sinds wanneer ben jij zo vaak op Nederlands grondgebied te vinden? Toen hardstyle zich in 2001 voor het eerst begon te ontwikkelen was Nederland de plek waar de stijl het snelst groeide. Ik woon nog steeds in Bologna en moet veel reizen, maar ik hou ervan om overal ter wereld evenementen te bezoeken.

Biedt de Nederlandse markt andere mogelijkheden dan de Italiaanse? Het grootste verschil is dat we in Italië niet zulke grote evenementen hebben zoals bijvoorbeeld Sensation. We kunnen dus alleen in clubs optreden, die overigens erg mooi zijn, maar daar absoluut niet mee te vergelijken zijn.

Kun je wat vertellen over het label Saifam Group: met welke projecten ben je momenteel bezig?
Daar is zoveel over te vertellen, ik werk al sinds 1995 voor dit bedrijf. Met Saifam ben ik gekomen waar ik nu ben, met vele inspanningen van beide kanten. Ik heb onlangs mijn nieuwe single Guns N Noses uitgebracht, verkrijgbaar op een limited edition Picture Disc.

Zijn er nog andere dingen in het leven die je net zoveel energie geven als muziek?
Mijn katOok wel Little Red Noisy Thing genoemd (wat trouwens ook de titel is van een van mijn laatste producties).

Heeft je populariteit jou of je omgeving beïnvloed? Ik geniet ervan(wie niet?) Maar ik voel ook de extra druk die het met zich meebrengt. Maar als ik thuis in mijn studio aan het werk ben heb ik mijn vrienden om me heen. Dan voelt het gewoon alsof ik onderdeel ben van één grote maffe familie!

Wat is je belangrijkste doel als dj?
Veel internationale gigs met als uitgangspunt de hardstyle sound naar zoveel mogelijk landen te exporteren.

Waarom producer je onder zoveel verschillende pseudoniemen, en producer je ook andere muziek dan alleen hardstyle? Onze studio is erg productief en je kunt van me aannemen dat we echt niet alles onder de naam Technoboy uit zouden kunnen brengenIk produceer persoonlijk alleen hardstyle en mijn partners nemen de andere stijlen voor hun rekening.

Kun je een omschrijving geven van een goede hardstyle track, welke elementen moeten er in zitten?
Een goede kick, een goede bass, een coole voice sample en een overweldigende melodieMakkelijk, toch?

In welke richting gaat hardstyle zich volgens jou ontwikkelen? Ik hou er persoonlijk niet van dat hardstyle steeds harder wordt. Ik hoop dat we het hardstyle kunnen blijven noemen in plaats van hardcore.

Wat verwacht je van Sensation Black, zijn er specifieke optredens waar je naar uitkijkt?
Het zal te gek zijn er deel van uit te maken, En ik garandeer je dat ik mijn best ga doen alle verwachtingen waar te maken!

Wat kunnen we de komende tijd van je verwachten? Stay tunedWant in onze studios werken we aan een paar hele sterke producties om mijn komende optredens te laten vlammen!