Gemeente Nieuwegein

Persbericht

Nummer 100

Bijeenkomsten over nieuwe Binnenstad in De Bron

Nieuwegein krijgt een nieuwe binnenstad, die levendig, sfeervol en van iederéén moet worden. Een belangrijk onderdeel van de Binnenstad is de openbare ruimte. Voor het ontwerpen hiervan is onlangs een gerenommeerde architect (bureau B+B) geselecteerd. Voordat die echt gaat ontwerpen, wil de gemeente weten wat de verschillende gebruikers van de openbare ruimte belangrijk vinden. Daarom zijn er op dinsdag 20 juni twee bijeenkomsten in kerkelijk centrum De Bron aan de Buizerdlaan in Doorslag. De aandachtspunten en aanbevelingen uit deze bijeenkomsten worden -naast het programma van eisen en de andere randvoorwaarden- meegegeven aan het bureau B+B.
Wie zijn uitgenodigd?
Voor de bijeenkomsten op 20 juni zijn verschillende groepen gebruikers uitgenodigd: het Wijknetwerk Binnenstad, de planbegeleidingscommissie, inwoners van de verschillende wijken (hebben ad random een uitnodiging ontvangen), bewonersvereniging BVEBS, de winkeliers, de marktkooplieden, scholieren, leden van de Seniorenraad, leden van het platform gehandicapten, de Historische Kring Nieuwegein, de Bibliotheek, theater de Kom, de SWN en de leden van de gemeenteraad en de raadscommissies.
Aanmelden kan nog
Om een goede discussie te kunnen voeren, is er een maximum aantal deelnemers per bijeenkomst. Er is nog wat ruimte voor extra aanmeldingen. Voor mensen die geen uitnodiging hebben ontvangen, en toch graag willen meepraten, is er nog plaats. Er zijn twee bijeenkomsten op dinsdag 20 juni in kerkelijk centrum De Bron aan de Buizerdlaan in Doorslag:

- van 14.30 uur tot 16.45 uur

- van 19.00 uur tot 21.15 uur
Geinteresseeerden kunnen zich tot maandag 19 juni aanmelden bij het secretariaat van het Projectbureau Binnenstad (030) 607 18 08. Bij voldoende animo organiseren.Bladnummer 2/2 Nummer 100
we een extra bijeenkomst. Kijk op www.binnenstad.nieuwegein.nl voor het programma.
Datum: dinsdag 20 juni 2006
Tijdstip: 14.30 - 16.45 uur en van 19.00 - 21.15 uur Locatie: Kerkelijk Centrum De Bron, Buizerdlaan 1, te Nieuwegein