Gemeente Delft

Bewoners van Delft hebben begin dit jaar enge plekken bij de gemeente Delft kunnen aanmelden. De gemeente heeft op basis van de aanmeldingen dertien enge plekken geselecteerd die zij gaan aanpakken. Deze dertien enge plekken zijn met eenvoudige aanpassingen veiliger te maken.

Bij de selectie hanteerde de gemeente een aantal criteria. Zo moet de gemeente eigenaar zijn van de plek. De 'enge' plek is eenvoudig aan te pakken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een lichtmast of het snoeien van begroeiing. En er wordt gekeken of er alternatieve routes zijn om de enge plek te mijden. Bleek uit de aanmelding dat de plek wel aangepakt moet worden, maar dat het om ingewikkeldere maatregel gaat, dan wordt de plek meegenomen in grotere herstructureringsplannen van de gemeente.

In totaal zijn er 25 plekken aangemeld waarvan omwonenden vinden dat het een onveilige plek is. Daarvan worden dertien plekken aangepakt. Een team van deskundigen van de gemeente en van de politie bekijkt nu welke maatregelen moeten worden genomen. De maatregelen zijn altijd op basis van de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Twaalf plekken voldoen niet aan de criteria. Bij twee van deze plekken ging het om een verkeerssituatie. Deze twee plekken zijn doorgegeven aan de betreffende afdeling van de gemeente. De andere tien voldoen niet aan de criteria.

De volgende plekken zijn geselecteerd:

In de binnenstad: Gasthuisplaats en de Prinsenhoftuin (hekwerk) Hof van Delft en Voordijkshoorn: Kuijperweg (voetpad), Sint Olofstraat (naast buurthuis) en de Mijerstraat (pad langs singel). Tanthof: Sandinoweg (pad achter nummers 2 t/m 40), Moufflonlaan (pad naar Glimwormpad) en het Valkenlaanplantsoen. Voorhof: Kruithuispad (fietspad) en de Voorhofdreef (voetpad) Vrijenban: viaduct Aan 't Verlaat (noordzijde) en de Annastraat (steegje). Wippolder: Kruithuisweg/Rotterdamseweg (fietsafrit en viaduct).

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft