KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

16-6-2006

EK Laser Radial Riccione - Italië (dag 5)

Met een blij gevoel meldt Project 2012 Hoofdcoach Mark Littlejohn dat Steven Le Fevre Europees Kampioen Laser Radial 2006 bij de mannen is geworden!
Geweldig gedaan Steven!

Met de vraag of Steven de laaste dag moest zeilen om zijn titel te behouden, werd er door het committee de zeilinstructies erbij gehaald. Daardoor werd er pas laat in de avond bekend dat Steven zeker was van de overwinning!

Hoofdcoach Mark Littlejohn zei in een reactie op Stevens verzoek om niet te zeilen op de laaste dag: 'Vandaag ben je kampioen en morgen leer je te zeilen als een kampioen', 'Ok coach' was de reactie van Steven, die zijn feestje een dag zal uitstellen!

De andere zeilers van het Nederlandse team hadden ook een goede dag. Rodie van Mackelenbergh zeilde een 2de en een 4de plek, die daardoor tijdens de finals nog kan strijden voor de tweede plaats in het eindklassement.

Jeugdcoach Yannick Boumans, die voor een lange tijd coach van Steven Le Fevre in de Optimist was, zorgde voor nog meer mooie prestaties van de jonge zeilers. Marit Bouwmeester staat dankzij haar 1ste plaats op vijfde dag van de regatta, tweede overall. Ook Gijs Pelt won de laaste wedstrijd van de dag, hierdoor stijgt hij naar een vierde plek in het klassement. De 15 jaar oude Maarten Max Moerman steeg naar een 33ste plek doordat hij een tweede plek wist te behalen tijdens race 7.