Voedingcentrum



-Submit -Submit

Interessante activiteiten tijdens de Week van het Platteland

13 juni 2006

Stichting Vrienden van het Platteland organiseert samen met honderden boeren en tuinders de Week van het Platteland. Deze loopt van 15 tot en met 18 juni. De deuren van verschillende boerderijen staan dan open, zodat u een kijkje kunt nemen in bijvoorbeeld gangbare en biologische boerenbedrijven. Het Voedingscentrum wil mensen bewust maken van wat ze eten en drinken. Om meer te weten te komen over waar bijvoorbeeld melk en vlees vandaan komen, zijn de open dagen van de boerderijen uitstekend geschikt.

Het is voor de negende keer dat de Stichting Vrienden van het Platteland de Week van het Platteland organiseert. Van 15 tot en met 18 juni kunt u op allerlei boerderijen zien hoe nieuwe technologische ontwikkelingen het werk op de boerderij hebben veranderd. Verder kunt u zien hoe dieren verzorgd worden en hoe producten gemaakt worden.

Proeverijen
Biologica, de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding, organiseert in deze week ook open dagen. Aankomend weekend, 17 en 18 juni, zullen de deuren van biologische boeren en tuinders worden opengesteld. Laatstgenoemden zullen rondleidingen, proeverijen en leuke kinderactiviteiten organiseren, waardoor u verzekerd bent van een gezellig en leerzaam dagje uit.

Streekgerechten
In datzelfde weekend, 17 en 18 juni, organiseert het Nederlands Openluchtmuseum het evenement âProef het Openluchtmuseumâ. In de historische boerderijen van het museum worden streekgerechten bereid. Verder presenteren en demonstreren moderne boeren hun ambachtelijke verse producten en op een gezellige boerenmarkt is van alles te koop. Op het kindererf maken kinderen door te kijken, proeven, ruiken en voelen kennis met vergeten en gekke gerechten.

Gezellig en leerzaam
Zo vinden er veel interessante activiteiten plaats tijdens de Week van het Platteland. Activiteiten die niet alleen een gezellig dagje uit voor het hele gezin garanderen, maar die tevens zorgen dat uw kennis over de herkomst en productie van voedsel wordt vergroot. Op deze website kunt u ook veel informatie vinden over de herkomst en productie van voedsel, zodat u na de open dagen uw kennis kunt bijhouden.