Voedingcentrum
-Submit -Submit
Interessante activiteiten tijdens de Week van het Platteland
13 juni 2006
Stichting Vrienden van het Platteland organiseert samen met honderden
boeren en tuinders de Week van het Platteland. Deze loopt van 15 tot
en met 18 juni. De deuren van verschillende boerderijen staan dan
open, zodat u een kijkje kunt nemen in bijvoorbeeld gangbare en
biologische boerenbedrijven. Het Voedingscentrum wil mensen bewust
maken van wat ze eten en drinken. Om meer te weten te komen over waar
bijvoorbeeld melk en vlees vandaan komen, zijn de open dagen van de
boerderijen uitstekend geschikt.
Het is voor de negende keer dat de Stichting Vrienden van het
Platteland de Week van het Platteland organiseert. Van 15 tot en met
18 juni kunt u op allerlei boerderijen zien hoe nieuwe technologische
ontwikkelingen het werk op de boerderij hebben veranderd. Verder kunt
u zien hoe dieren verzorgd worden en hoe producten gemaakt worden.
Proeverijen
Biologica, de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding,
organiseert in deze week ook open dagen. Aankomend weekend, 17 en 18
juni, zullen de deuren van biologische boeren en tuinders worden
opengesteld. Laatstgenoemden zullen rondleidingen, proeverijen en
leuke kinderactiviteiten organiseren, waardoor u verzekerd bent van
een gezellig en leerzaam dagje uit.
Streekgerechten
In datzelfde weekend, 17 en 18 juni, organiseert het Nederlands
Openluchtmuseum het evenement âProef het Openluchtmuseumâ. In de
historische boerderijen van het museum worden streekgerechten bereid.
Verder presenteren en demonstreren moderne boeren hun ambachtelijke
verse producten en op een gezellige boerenmarkt is van alles te koop.
Op het kindererf maken kinderen door te kijken, proeven, ruiken en
voelen kennis met vergeten en gekke gerechten.
Gezellig en leerzaam
Zo vinden er veel interessante activiteiten plaats tijdens de Week van
het Platteland. Activiteiten die niet alleen een gezellig dagje uit
voor het hele gezin garanderen, maar die tevens zorgen dat uw kennis
over de herkomst en productie van voedsel wordt vergroot. Op deze
website kunt u ook veel informatie vinden over de herkomst en
productie van voedsel, zodat u na de open dagen uw kennis kunt
bijhouden.