Ingezonden persbericht
Persbericht
15 juni 2006
NS opent eerste La Place restaurant op Leiden CS
Ontbijten, lunchen en dineren op het station
Op 15 juni opent NS-dochter Servex op Leiden Centraal Station de eerste stationsvestiging
van La Place, de succesvolle restaurantformule van V&D. Met de opening van het restaurant
speelt NS in op de groeiende behoefte van de consument aan eetgelegenheden onderweg
met een gevarieerd aanbod van gezonde en verse producten. Servex heeft de ambitie om de
komende jaren op meerdere stations vestigingen van La Place te openen.
Om haar ambities te realiseren is Servex een meerjarige franchiseovereenkomst aangegaan met La
Place, waarmee het bedrijf de mogelijkheid krijgt drie bewezen succesvolle formules op het station te
introduceren: La Place Marche du Monde, La Place Cafe Boulangerie en La Place paninishop. De drie
formules zijn een mooie aanvulling op het bestaande horeca aanbod op het station en richten zich niet
alleen op reizigers, maar ook op omwonenden en werkenden in de nabije omgeving van het station.
Wereldrestaurant op Leiden CS
La Place op Leiden CS betreft de grootste variant van de formule: La Place Marche du Monde. Het
restaurant biedt gerechten voor elk moment van de dag en is ingericht in werelden, zoals Siam (Thaïs),
Toscaans en Frans en poisson (vis). De gerechten in deze werelden worden bereid volgens de
authentieke bereidingsmethoden en volgens originele recepturen. De dagelijks aangevoerde verse
ingrediënten worden in het zicht van de gast bereid.
Servex introduceert in haar La Place restaurant enkele vernieuwingen op culinair gebied. Het
assortiment producten en maaltijden is aanzienlijk vergroot en het aantal recepturen uitgebreid. Zo
kunnen gasten zelf wokgerechten samenstellen die vervolgens ter plekke worden bereid in gietijzeren
woks op gasbranders. Pizza's worden gebakken in echte Italiaanse steenvloerovens. En ambachtelijke
sandwiches worden bereid van ovenvers zuurdesem-brood.
Het restaurant op Leiden CS biedt plaats aan 280 gasten. Er werken zo'n 40 medewerkers. La Place
Leiden CS is van maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 8:00 tot 21:00
uur geopend.
In navolging van station Leiden CS zullen het komende jaar op de stations van Apeldoorn, Amsterdam
Sloterdijk en 's Hertogenbosch vestigingen van La Place worden geopend.
NS Groep N.V., Utrecht
Handelsregister Utrecht 30124358
Datum
Pagina 2/2
Over La Place
La Place is de succesvolle restaurantformule van V&D met locaties in de V&D warenhuizen, langs snelwegen, in
winkelcentra en nu ook op stations.
De restaurant- en traiteurformules van V&D hebben zich de afgelopen achttien jaar van hun bestaan bewezen als
buitengewoon innovatief en hebben zich ontwikkeld tot een publiekstrekker van formaat. Alle concepten zijn in
eigen huis ontwikkeld en behoren tot de top van de publiekscatering in Europa.
La Place stelt hoge eisen aan de gebruikte ingrediënten en grondstoffen. Zij worden gekocht bij zorgvuldig
geselecteerde leveranciers en waar mogelijk worden bedrijven gekozen die exclusief voor La Place produceren.
Zo betrekt La Place zijn mozzarella van een boerderij in Zuid-Limburg, waar uit Zuid-Italië geïmporteerde
waterbuffels de melk leveren die aan het zachte kaasje de originele, specifieke smaak geven. De thee van La Place
komt uit hooggelegen biologische plantages in India. Het visassortiment komt dagelijks direct van de visafslag of
van eigen kwekerijen.
Alle melkproducten zijn van biologische oorsprong en komen uit Leusden. De appels voor appeltaarten en
appelgebak worden geleverd door een ecologische fruitteler in Margraten en de huiswijnen zijn speciaal voor La
Place in Hongarije geselecteerd.
Over Servex
Servex is een 100% dochteronderneming van NS. Zij exploiteert horeca en retailformules op NS stations.
Servex exploiteert ondermeer Kiosk, De Tijd, C'est du pain, Smullers, Pizza Hut, Swirls, Café
T, Het Station, Café T espresso, Wizzl en Shakie's maar ook Burger King en Albert Heijn To Go op `t
station. Vanaf nu exploiteert Servex ook de drie formules van La Place. Onder het motto `Lekker op het
Station' levert Servex met de horeca en retailformules op de stations een belangrijke bijdrage aan
een prettig en aangenaam verblijf op het station.
Servex speelt voortdurend in op de behoeften van de treinreizigers en stationsbezoekers. Het
bedrijf is op meer dan 100 stations vertegenwoordigd met in totaal meer dan 300 verkooppunten.
Dagelijks telt het bedrijf 250.000 klanten.
Noot aan de redactie
Meer informatie en beeldmateriaal:
NS / Servex: Martijn den Dekker, tel: 030-235 70 70
La Place: Droes Prinsen, tel: 030-285 57 11
---- --