Ingezonden persbericht
persbericht
April 2006
Minirestaurants en keukens tonen mbachtelijke specialiteiten tijdens Amsterdam Culinair '06
Wat is Amsterdam Culinair '06?
Op 15, 16, 17 en 18 juni 2006 is de Nieuwmarkt het toneel van Amsterdam Culinair '06, een initiatief van Stichting Amsterdam Culinair. In 25 minirestaurants en keukens tonen restauranthouders uit het culinaire Amsterdam wat hun ambachtelijke specialiteiten zijn. Ieder restaurant stelt een kleine kaart samen met de beste en lekkerste gerechten die kenmerkend zijn voor de keuken in kwestie. De Nieuwmarkt, met als middelpunt de karakteristieke Waag, is een zeer geschikte locatie voor het evenement. Het sfeervolle plein is goed bereikbaar én wordt omringd door vele horecagelegenheden, hetgeen de aantrekkingskracht van het evenement ten goede komt.
Wat is het doel van Stichting Amsterdam Culinair?
Stichting Amsterdam Culinair heeft als doel het opzetten en promoten van culinaire activiteiten in het belang van de restauratieve horeca van Amsterdam. Het evenement keert jaarlijks terugkeren en de wens is om uit te groeien tot een begrip in de stad en het land, waar de horeca van Amsterdam en omstreken zich op speciale wijze presenteert.
Op wie richt Amsterdam Culinair '06 zich?
Amsterdam Culinair '06 kent een zeer brede groep: alle restaurantbezoekers in en om Amsterdam en met name de bezoekers die geïnteresseerd zijn in de betere keuken. Alle leeftijdsgroepen zijn welkom en ook voor kinderen wordt aan een attractie gewerkt.
Wie zijn de deelnemers van Amsterdam Culinair'06?
De deelnemers van Amsterdam Culinair'06 zal voor een deel bestaan uit deelnemers van de editie 2005 en voor het overige deel uit nieuwe participanten. Een lijst van deelnemers kan op dit moment nog niet verstrekt worden. Op korte termijn zal er een nieuw persbericht uitkomen met daarin de deelnemers van Amsterdam Culinair'06.
Als u vragen heeft laat het ons weten op onderstaand adres.
Met vriendelijke groet,
Ernst Weidema, voorzitter
Stichting Amsterdam Culinair
Woordvoerder naar de pers: Henk Pottinga projectleider.
Passenger Terminal Amsterdam
Piet Heinkade 33
1019 BR Amsterdam
Telefoon: +31 (0)20 419 65 88
info@amsterdam-culinair.nl