Gemeente Gorssel

Besluitvormingstraject Lokaal Sociaal Beleid

De nieuwe coalitie van de Gemeente Lochem is gevormd. Dit betekent dat het besluitvormingstraject Lokaal Sociaal Beleid (LSB / Bezuinigingen en Accommodatiebeleid) is hervat. De gemeente Lochem moet op cultuur, onderwijs en welzijn jaarlijks 655.000 euro bezuinigen. Hiervoor is in de eerste maanden van 2006 een aantal kernavonden georganiseerd en een themamiddag. Op deze bijeenkomsten is op interactieve wijze met organisaties en instellingen gesproken over de voorgenomen bezuinigingen.

Terugkoppeling
Om de instellingen en organisaties te informeren over het bezuinigingsvoorstel van het nieuwe college aan de gemeenteraad van Lochem op 26 juni 2006 heeft de gemeente op donderdag 8 juni jl. een informatiebijeenkomst georganiseerd over het Lokaal Sociaal Beleid (LSB) en de bezuinigingen. Op de bijeenkomst presenteerde wethouder Kreeft-Winters de nieuwe plannen van het college die in het raadsvoorstel zijn opgenomen. Tijdens de presentatie kwam naar voren op welke wijze het college is om gegaan met de uitkomsten van de kernavonden en de themabijeenkomst LSB en de gemaakte afwegingen. In het voorstel zijn ook de schriftelijk ingediende inspraakreacties meegenomen. In de pauze werd een hand-out uitgedeeld met daarop het raadsvoorstel en de mogelijkheden tot bezwaar maken. Na de pauze was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Er volgde een korte vragenronde waarna de bijeenkomst werd afgesloten.

Informatie over het raadsvoorstel
Alle informatie over het raadsvoorstel over het Lokaal Sociaal Beleid kunt hier terugvinden. De informatie is ook in te zien bij de publieksbalies van het gemeentehuis in Lochem en het voormalig gemeentehuis in Gorssel.