Op maandag 12 juni is in de Nieuwe Kerk in Den Haag het startsein
gegeven voor het Haags Horecavignet (HHV) 2006-2007. Het vignet is
bedoeld om horecaondernemers te stimuleren meer milieubewust te
ondernemen. Meer dan veertig horeca-ondernemers hebben zich inmiddels
aangemeld voor deelname aan de nieuwste editie.
Checklist
Op basis van een uitgebreide checklist wordt nagegaan of ondernemers
voldoen aan de gestelde eisen. Indien dit het geval is, krijgen de
deelnemers in november 2006 het vignet uitgereikt. In samenwerking met
de Brandweer is aan deze editie extra aandacht voor (brand)veiligheid
toegevoegd.
Samenwerkende partners
Het Haags Horecavignet is in 2000 ontstaan uit een initiatief van de
gemeente Den Haag. In de eerste edities werden horecaondernemers
gestimuleerd meer aandacht te geven aan milieuzorg: energiebesparing,
watergebruik, afvalscheiding. Inmiddels is het HHV aan z'n vierde
editie toe. Naast de gemeente Den Haag ondersteunen ook VNO-NCW West,
MKB Den Haag, de Kamer van Koophandel Haaglanden, Hoofdbedrijfschap
Ambachten, Stichting Stabij en de stichting Om Den Haag het vignet.
Veiligheid
Nieuw dit jaar is de aandacht voor het aspect veiligheid in de
controles. Een belangrijk thema voor ondernemers en horecabezoekers.
Aan de hand van de checklist wordt bijvoorbeeld gecontroleerd of
vluchtwegen vrij zijn en of er geen brandgevaarlijke situaties zijn,
zoals versieringen die tegen een verwarming aan hangen.
Startbijeenkomst
Op de startbijeenkomst op 12 juni werden ondernemers en andere
betrokkenen geïnformeerd over de nieuwe opzet van het HHV en kregen ze
praktische informatie over milieuzorg en brandveiligheid.
Tegelijkertijd werd het nieuwe en opvallende logo gelanceerd om de
bekendheid van het vignet te vergroten.
Gemeente Den Haag