Gemeente Den Haag

Op maandag 12 juni is in de Nieuwe Kerk in Den Haag het startsein gegeven voor het Haags Horecavignet (HHV) 2006-2007. Het vignet is bedoeld om horecaondernemers te stimuleren meer milieubewust te ondernemen. Meer dan veertig horeca-ondernemers hebben zich inmiddels aangemeld voor deelname aan de nieuwste editie.

Checklist
Op basis van een uitgebreide checklist wordt nagegaan of ondernemers voldoen aan de gestelde eisen. Indien dit het geval is, krijgen de deelnemers in november 2006 het vignet uitgereikt. In samenwerking met de Brandweer is aan deze editie extra aandacht voor (brand)veiligheid toegevoegd.

Samenwerkende partners
Het Haags Horecavignet is in 2000 ontstaan uit een initiatief van de gemeente Den Haag. In de eerste edities werden horecaondernemers gestimuleerd meer aandacht te geven aan milieuzorg: energiebesparing, watergebruik, afvalscheiding. Inmiddels is het HHV aan z'n vierde editie toe. Naast de gemeente Den Haag ondersteunen ook VNO-NCW West, MKB Den Haag, de Kamer van Koophandel Haaglanden, Hoofdbedrijfschap Ambachten, Stichting Stabij en de stichting Om Den Haag het vignet.

Veiligheid
Nieuw dit jaar is de aandacht voor het aspect veiligheid in de controles. Een belangrijk thema voor ondernemers en horecabezoekers. Aan de hand van de checklist wordt bijvoorbeeld gecontroleerd of vluchtwegen vrij zijn en of er geen brandgevaarlijke situaties zijn, zoals versieringen die tegen een verwarming aan hangen.

Startbijeenkomst
Op de startbijeenkomst op 12 juni werden ondernemers en andere betrokkenen geïnformeerd over de nieuwe opzet van het HHV en kregen ze praktische informatie over milieuzorg en brandveiligheid. Tegelijkertijd werd het nieuwe en opvallende logo gelanceerd om de bekendheid van het vignet te vergroten.