Gemeente Son en Breugel


Locatie tijdelijke De Vloed nog niet definitief

De Stichting Verpleging en Verzorging Eindhoven (SVVE De Archipel), waaronder De Vloed ressorteert, heeft bij brief van 21 maart 2006 aan de gemeente meegedeeld, dat de vertraging omtrent het HIVA-terrein aanleiding is om uit te kijken naar een andere tijdelijke locatie voor huisvesting van de bewoners van Huize De Vloed binnen de gemeente Son en Breugel.
SVVE heeft aangegeven voor het realiseren van semi-permanente voorzieningen voor de huisvesting van ongeveer 90 personen, een terrein nodig te hebben van ongeveer 6.000m2.

Naar aanleiding van de brief van SVVE is direct een onderzoek naar mogelijke locaties ingesteld.
Voor dit verkennend onderzoek is uitgegaan van de volgende uitgangspunten:

· De locatie dient zo mogelijk te liggen binnen de bebouwde kom;
· De locatie dient op redelijke afstand gelegen te zijn van de voorzieningen;

· De locatie dient goed bereikbaar te zijn met voldoende parkeerplaatsen;

· De locatie dient op korte termijn (eind 2006) beschikbaar te zijn gedurende een periode van ongeveer 3 jaar.
Conclusie uit dit locatieonderzoek is, dat vooralsnog de locatie Oranjestraat/Wilhelminalaan als voorkeurslocatie geldt.

Echter, de geschiktheid van deze voorkeurslocatie zal nog nader onderzocht moeten worden. Tevens is instemming van de provincie en het waterschap vereist en heeft nog geen concrete bestuurlijke besluitvorming plaatsgevonden. Er is vanuit betrokken partijen alleen aangegeven mee te willen denken over een mogelijke locatie. Dit houdt in, een en ander zich nog in de beginfase bevindt.

Procedure
Mocht blijken, dat hetgeen door SVVE gewenst is ook mogelijk is, dan zullen daarvoor de be-nodigde procedures gevoerd moeten worden. Behalve de reeds genoemde goedkeuring van waterschap en provincie zal om tijdelijke huisvesting mogelijk te maken o.a. een vrijstellings-procedure gevoerd moeten worden (artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening). Om deze procedure te kunnen voeren dient vooraf vast te staan, dat het om een tijdelijke situatie gaat. De termijn waarvoor vrijstelling verleend kan worden bedraagt maximaal 5 jaar.
Het voornemen om vrijstelling te verlenen zal dan te zijner tijd gepubliceerd worden en ieder-een wordt dan in de gelegenheid gesteld om hiertegen zienswijzen in te dienen. Deze ziens-wijzen worden vervolgens behandeld. Wanneer de vrijstelling en de daarmee benodigde sa-menhangende bouwvergunning voor tijdelijke woonunits verleend worden, kunnen belangheb-benden opnieuw bezwaar maken.

Uiteraard houden wij alle betrokkenen op de hoogte van het verloop van dit proces en stellen wij iedereen - indien er concrete besluitvorming en planvorming plaatsvindt - in de gelegen-heid om hierop in te spreken en mogelijke zienswijzen dan wel bezwaren kenbaar te maken.

Wij wijzen u er nogmaals op, dat het op dit moment nog niet zeker is, dat de voorkeurslocatie Oranjestraat/Wilhelminalaan daadwerkelijk geschikt zal zijn.

Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met onze afdeling Dienstverlening Publiek. Zij zijn bereikbaar onder telefoonnummer (0499) 491 491.