Ingezonden persbericht


Persbericht

woensdag 7 juni 2006

Ondernemershuis FoodConnectionPoint van start

Food bedrijven Zuidoost-Nederland slaan handen ineen

Onder de naam FoodConnectionPoint is een ondernemershuis en -netwerk voor food- en feedbedrijven in Zuidoost-Nederland van start gegaan. Het knooppunt fungeert als voordeur voor overheden, kennis- en opleidingsinstituten, intermediaire en brancheorganisaties. FoodConnectionPoint heeft tot doel te werken aan versterking van het imago van de foodindustrie in Zuidoost-Nederland, het stimuleren van samenwerking en innovatie en het leggen van de koppeling met en tussen onderwijs, kennisontwikkeling en arbeidsmarkt. De startbijeenkomst van FoodConnectionPoint vindt plaats op maandag 12 juni a.s. in het Bavaria House te Helmond.

Missing link

De foodindustrie in Zuidoost-Nederland speelt proactief in op ontwikkelingen in de markt. Ze heeft een sterke basis en aan ambities ontbreekt het niet. Onder de naam Foodregio Helmond werden al in 1999 door ruim twintig MKB-bedrijven de krachten gebundeld. De samenwerking met kennis- en opleidingsinstituten groeit sterk in omvang en kwaliteit. In navolging van Foodregio Helmond is Foodregio Uden/Veghel/Schijndel ontstaan en vier andere regio's in Zuid-Nederland staan in de startblokken om een Foodregio te starten. Al deze initiatieven worden nu gebundeld tot FoodConnectionPoint, als missing link tussen de bestaande verbindingen. De missie van de nieuwe netwerkorganisatie is drieledig: het versterken van het imago van de foodindustrie in Zuidoost-Nederland het stimuleren van samenwerking en innovatie en het leggen van de koppeling met en tussen onderwijs, kennisontwikkeling en arbeidsmarkt.

Startbijeenkomst

Op maandag 12 juni a.s. vindt de startbijeenkomst van FoodConnectionPoint plaats in het Bavaria House in Helmond. Na de ontvangst door de ondernemers van FoodConnectionPoint komen als sprekers onder meer Helmonds burgemeester Fons Jacobs, Bavaria-bestuurder Peter Swinkels, Brabants gedeputeerde Paul Rüpp en fooddesigner Katja Gruijters aan het woord.

FoodConnectionPoint is een initiatief van Foodregio Helmond, Foodregio Uden/Veghel/Schijndel, de vier Foodregio's in ontwikkeling en Brainport. Brainport werkt met de uitvoering van het strategisch programma 'Brainport Navigator 2013; Lissabon voorbij!' aan de ontwikkeling van Zuidoost-Nederland tot een Europese toptechnologieregio met innovatie als motor. Zij doet dit onder andere door het ondersteunen van start-ups en new business development, met name via ontmoeting en samenwerking.

FoodConnectionPoint gaat van start met bijdragen van ondernemingen in de food-sector en met subsidies van de Europese Unie (Stimulus), het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), de gemeente Helmond, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en het Kenniscentrum Duurzame Stad- en Streekontwikkeling (KDS).

Voor de redactie, niet ter publicatie:

Programma startbijeenkomst FoodConnectionPoint

U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst die plaatsvindt op maandag 12 juni a.s. in het Bavaria House in Helmond. Het programma is als volgt:

15.30 uur
Ontvangst door ondernemers FoodConnectionPoint
16.00 uur

· Opening en toelichting FoodConnectionPoint door de heer Frans Huijbregts, directeur Huijbregts Groep en de heer ir. Harry Faassen, Lean Deployment Manager Masterfoods
· Welkomstwoord door de heer drs. Fons Jacobs, burgemeester gemeente Helmond
· Belang van foodsector voor Brabant: sleutelrol voor het MKB door de heer drs. Paul Rüpp, Gedeputeerde Ruimtelijke Ontwikkeling, Landbouw en Volkshuisvesting Provincie Noord-Brabant
· Consumententrends in food& design door mevrouw Katja Gruijters, fooddesigner
· Sleutel tot success: 'Food & Technology' door de heer drs. Peter Swinkels, voorzitter directieraad Bavaria N.V. 18.00 uur
Officiële openingshandeling en aansluitend 'walking dinner' 21.00 uur
Afsluiting

Persbijeenkomst
Om 18.30 uur wordt een persbijeenkomst gehouden in de Business Lounge van het Bavaria House te Helmond.

Nadere informatie

Voor meer informatie over FoodConnectionPoint kunt u bellen met Nicole Swinkels, telefoonnummer 0492-596384 of e-mail: info@foodconnectionpoint.nl.

Voor het bijwonen van deze bijeenkomst (en de persbijeenkomst) of meer informatie inzake Brainport kunt u contact opnemen met Marianne Aarnoudse, telefoonnummer 040-2649990 of aarnoudse@brainport.nl.