NMBS-Groep eet biologisch
06/06/2006
Bedrijfsrestaurants koken tijdens Bioweek met biologische producten
Heel de week (6 tot en met 9 juni) koken de bedrijfsrestaurants van de
NMBS-Groep uitsluitend met biologische ingrediënten. Zo neemt het
bedrijf voor het eerst deel aan de Bioweek, een initiatief van
Bioforum. Bovendien stelt de NMBS-Groep acht stations open voor
biomarkten.
22 grote en kleine bedrijfsrestaurants van de NMBS-Groep verspreid
over het hele land koken van 6 tot en met 9 juni uitsluitend met
biologische ingrediënten. De 22 bedrijfsrestaurants serveren samen
elke dag gemiddeld 1.900 maaltijden. Dat betekent dat ongeveer 2.000
personeelsleden (per dag) misschien wel voor de eerste keer kiezen
voor bio. Daarnaast maken de keukens elke dag nog ongeveer 600 belegde
broodjes klaar. Ook in de saladebars worden een aantal vegetarische
biologische slaatjes aangeboden.
Tijdens de Bioweek kunnen ook de reizigers kennis maken met bio. Van 6
tot en met 9 juni zijn er biomarkten in de buurt van acht stations
(Antwerpen-Berchem, Louvain-la-Neuve, Leuven, Namen, Brussel-Zuid,
Brugge, Luik en Sint-Truiden). De deelnemende stations zijn herkenbaar
aan de affiches en vlaggen van Bioforum.
Bioforum, de koepelorganisatie van de verenigingen van biologische
land- en tuinbouwers staat voor duurzaamheid. Omdat de NMBS-Groep
duurzaam transport aanbiedt en in al haar beleidsopties kiest voor een
ecologisch verantwoorde aanpak, werkt het bedrijf mee aan de Bioweek.
""
NMBS