Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg(8/6)

TILBURG, 8 juni 2006

Politie op zoek naar schenispleger

TILBURG: De politie is op zoek maar een nog onbekende man die woensdagmorgen rond 09.15 uur op de Bosscheweg schennis heeft gepleegd ten opzichte van een 16-jarig meisje
Het slachtoffer fietste vanuit Oisterwijk in de richting van Tilburg. Om een stukje af te snijden reed de scholiere aan het eind van die weg een straatje in richting Spoordijk. Op het fietspad ter hoogte van het dierenasiel werd ze door een fietser ingehaald. Hij begon tegen haar te praten en maakte daarbij seksueel getinte opmerkingen. De man deed vervolgens zijn broek open. Het slachtoffer fietste daarop snel weg om hem kwijt te raken. De dader fietste mee tot net over het kanaal waarna hij de bossen inreed. Het zou gaan om circa 40-jarige kalende blanke man. De politie heeft van het geschrokken slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen.

Buxusdieven actief in Tilburg

TILBURG: Woensdagavond heeft de eigenaar van een boomkwekerij aan de Oisterwijksebaan ontdekt dat onbekenden 250 buxusplanten met een diameter van 50 centimeter hebben gestolen. De diefstal moet na zaterdagmiddag gepleegd zijn. Het terrein is omheind door bosschages en hekwerk. De toegang heeft men verkregen door het prikkeldraad kapot te knippen. Het voertuig waarmee de planten afgevoerd zijn, heeft men vermoedelijk op het zandpad geplaatst. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde eigenaar opgenomen.

Tilburger aangehouden na belediging agenten

TILBURG: Agenten hebben gisteravond omstreeks 19.30 uur op het Westerpark een 37-jarige Tilburger aangehouden die het nodig vond agenten meerdere keren uit te schelden en te beledigen. De arrestant kreeg ook nog een proces-verbaal omdat hij bij een eerder incident een valse naam had opgegeven. Hij werd door de agenten aangesproken vanwege de controle op de naleving van het verbod op het openbaar gebruik van alcohol in het Westerpark.

Veelpleger aangehouden na bedreiging en huisvredebreuk

TILBURG: De politie heeft woensdagavond op de Gasthuisring een 34-jarige verpleger aangehouden omdat hij een medewerker van het dienstencentrum bedreigd had. De verdachte kwam erg opgefokt het centrum binnen en uitte verbale dreigementen naar het personeel. Hij had in zijn achter zijn broekband een ijzeren voorwerp (een stuk van een tang) zitten. Op het moment dat hij daar naar wilde grijpen, wist een medewerker dit af te pakken. De verdachte slaagde er echter in dit terug te pakken waarbij dreigend riep:"jij komt ook nog aan de beurt." Hierop is door een personeelslid meerdere keren gevorderd dat hij moest vertrekken. Hier voldeed hij echter niet aan. De verdachte is vervolgens door de politie aangehouden. Hij is door een hulpofficier van justitie conform afspraken met het Openbaar Ministerie (veelplegersprotocol) in verzekering gesteld.

Politie op zoek naar straatrovers

TILBURG: Woensdagavond is omstreeks 22.30 uur op de Stokhasseltlaan een 25-jarige Tilburgse het slachtoffer geworden van een beroving. De vrouw fietste over het fietspad en was aan het bellen met haar zus. Ze zag dat er twee jongens achter haar fietsten. Ter hoogte van het Holzbauerpad kwam een van die gasten naast haar rijden en begon direct aan haar schoudertas te trekken. Ook werd ze door de rover in haar gezicht, tegen haar kaak geslagen en geschopt tegen haar enkel. De andere dader kwam met een mes op haar afgelopen. Ze gaf daarop haar tas af. Ook haar mobieltje hebben de daders buit gemaakt. Ze zijn weggereden in de richting van de Heikantlaan. Het zou gaan om licht getinte daders, leeftijd circa 18 tot 20 jaar van Noord-Afrikaanse of Zuid Europese afkomst. In de bruine stoffen H & M schoudertas zat onder meer een portemonnee met diverse pasjes.

TILBURG: Een 58-jarige Tilburgse is gistermorgen rond 09.00 uur op de Jacques Oppenheimstraat het slachtoffer geworden van straatrovers. Twee jongens op een scooter reden langs haar. De bijrijder rukte de tas van haar schouder, waarna het duo snel weg reed.

Politie nog steeds op zoek naar getuigen verkrachting

TILBURG: In aansluiting op het persbericht van woensdag 7 juni 2006 het navolgende: Op dinsdag 30 mei jl., werd omstreeks 11.30 uur een 23-jarige vrouw in een steeg tussen het Schutsboomhof en de Tamboerskade verkracht en beroofd. De daders wisten te ontkomen op een brom of snorfiets en reden weg in de richting van de Vendelierstraat. Het slachtoffer verklaarde dat een op leeftijd zijnde vrouw haar in de steeg passeerde kort na het incident. De politie is nog op zoek naar haar en andere getuigen.

Het signalement van de daders luidt: Een blanke magere man, circa 20 jaar oud met kort rood stekelig haar en een licht getinte man, kort zwart haar, iets langer in de nek, leeftijd circa 24 jaar lengte circa
1.85 meter. De daders maakten een zwarte lederen schoudertas met een witte en bruine streep op de flap buit, met onder andere een zwarte lederen portemonnee. Getuigen kunnen bellen met het landelijk telefoonnummer van de politie 0900-8844.

Auteur: Willem van Hooijdonk