Artis

Amsterdam,

Persbericht

Orang oetan maakt kunstwerk
Mota werkt met houtskool en stoepkrijt

Woensdag 7 juni om 14.00 uur tekent orang oetan Mota in Artis een kunstwerk met houtskool en stoepkrijt. Dit kunstwerk is onderdeel van het evenement Proeven van Kunst (start juli 2006), dat dit jaar de opbrengsten aan Artis zal schenken.

Kunstenaars maken een kunstwerk voor restaurants dat, gedrukt op een onderbord, aan gasten wordt meegegeven. Motas kunstwerk is alleen verkrijgbaar bij Supperclub, die zich spontaan aanmeldde om Artis te ondersteunen. Supperclub zal ook een Artis-week organiseren om zo nog meer bij te dragen aan het goede doel.

Als afsluiting van het evenement organiseert Proeven van Kunst een veiling van de originele kunstwerken. De opbrengst van deze veiling en een donatie per verkocht Proeven-van-Kunst-menu gaan naar Artis. Proeven van Kunst wil hiermee graag Artis ondersteunen bij haar ideële doelstellingen. Artis is een inspiratiebron voor kunstenaars en het is een genoegen op deze wijze bij te dragen aan het behoud van dit cultuurhistorisch erfgoed, aldus Gerard Gielen van Proeven van Kunst.