NMBS

Spoorwerkzaamheden op lijn 25 in Kontich


01/06/2006

Tijdens het lange Pinksterweekend en het weekend van 10 en 11 juni vervangt Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, de spoorwissels in Kontich. Om de hinder voor de reizigers op de lijn 25 Antwerpen-Centraal Mechelen zoveel mogelijk te beperken, worden de volgende maatregelen genomen.

De IC-I treinen tussen Antwerpen-Centraal en Charleroi-Zuid krijgen tijdens deze weekends het station Antwerpen-Berchem als begin- en eindbestemming. Reizigers kunnen in Antwerpen-Berchem op een naastliggend perron een pendeltrein nemen naar Antwerpen-Centraal. Wie vanuit Antwerpen-Centraal de IC-I trein in Antwerpen-Berchem wil nemen, moet 4 minuten vroeger vertrekken dan de dienstregeling aangeeft. Elk uur.00 minuten vertrekt een pendeltrein naar Antwerpen-Berchem waar bij aankomst op een naastliggend perron kan worden overgestapt op de IC-I trein die elk uur.04 minuten vertrekt.

Tijdens deze werkweekends van 3, 4, 5 juni en 10,11 juni worden de IR-A treinen Antwerpen-Centraal, Mechelen, Leuven in beide richtingen afgeschaft. Reizigers kunnen deze bestemmingen bereiken door gebruik te maken van andere treinen en over te stappen in Mechelen.

""