Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Rotterdam, 1 juni 2006

Knorr Wereldgerechten brengt Russische klassieker Stroganoff naar Nederland

Met Knorr Wereldgerechten heb je een paspoort naar de wereldkeuken. In haar reis langs culinaire tradities in de wereld, is Knorr in Rusland beland. Russische Stroganoff heet de nieuwste ontdekking van Knorr Wereldgerechten. Een traditioneel Russisch vleesgerecht met gekruide aardappelpuree en frisse komkommersalade. Tsjaikovski op de achtergrond en de smaak van rustiek Rusland draaft als een trojka aan je voorbij: Prijatnogo appetita!

Wat van ver komt...
Knorr Wereldgerechten presenteert met verassend eenvoudige ingrediënten in een handomdraai de Russische keuken: gemarineerde varkensfilet in Stroganoffsaus met champignons, ui en rode paprika. De smaak van Moskou, het Kremlin en St. Petersburg komen nu wel heel dichtbij, want met Knorr Russische Stroganoff bereikt dit van oudsher adellijk maal nu ook jouw bord. Compleet met een frisse komkommersalade en een stevige aardappelpuree. Zeg daar maar eens njet tegen...

Enkele Russische eetweetjes:

* Stroganoffsaus was eind 19e eeuw het winnende recept bij een Russische kookwedstrijd. Een Franse kok, die in Rusland werkte voor graaf Stroganoff, bedacht het recept.
* De bijbel voor de Russische keuken is het kookboek 'Een geschenk voor de jonge huisvrouw', onder Russen ook wel Molochovets genoemd, naar de schrijfster Jelena Molochovets.
* Kaviaar op een geroosterd broodje...Ook Rusland kent haar variant op fingerfood. Deze eenhapsgerechtjes worden koud geserveerd en heten zakoesk.



Ingezonden persbericht