Senternovem


Deloitte Afvalseminar 2006 : Privatisering in de Nederlandse afvalsector

Aanvangsdatum


01-06-2006

De Nederlandse afvalverbrandingsmarkt is sterk in beweging. Door instelling van het stortverbod in Duitsland in juni 2005 is het aanbod van brandbaar afval in Nederland sterk toegenomen. Met de overname van AVR door een consortium van investeerders is meer dan een derde van de afvalverbrandingscapaciteit in private handen. Door deze ontwikkelingen neemt het commerciële karakter van afvalverbranding verder toe. Veel publieke aandeelhouders vragen zich daarom meer en meer af of aandeelhouderschap in een afvalverbrandingbedrijf dat opereert op een commerciële markt nog wel een kerntaak van de overheid is.

Bovengeschetste ontwikkelingen roepen de vraag op hoe de afvalmarkt er over een aantal jaren uit zal zien: is de overname van AVR de opmaat voor een volledige privatisering van de Nederlandse afvalverbrandingssector of zijn er andere scenarios mogelijk. Dit is het centrale thema van het seminar Privatisering in de Nederlandse afvalsector dat op donderdag 1 juni a.s door de Industry Group Energy & Utilities van Deloitte wordt georganiseerd. Het thema zal worden belicht door diverse spelers in de sector waaronder Nederlandse publieke en private afvalbedrijven, private investeerders en aandeelhouders.

Het Deloitte Afvalseminar 2006 vindt plaats op 1 juni 2006 in het Hulstkamp gebouw te Rotterdam. Het seminar begint om 13.00 uur en wordt rond 17.30 uur afgesloten met een uitgebreide borrel. Op de website van Deloitte vindt u het programma.

Doelgroep

Directie en management van afval- en energiebedrijven, investeerders, (overheids)aandeelhouders (wethouders en gedeputeerden), beleidsambtenaren, politici en overige belanghebbenden.

Locatie

Hulstkamp gebouw te Rotterdam

Toegangsprijs

Deelname is kosteloos.

Contact

Meer informatie en inschrijven voor dit seminar kan via de website www.deloitte.nl/afvalseminar, uiterlijk tot 25 mei 2006. U ontvangt vervolgens een bevestiging en een routebeschrijving. Er is wel een maximum capaciteit, dus vol is vol.

Wijzigingsdatum | 01-05-2006