AutoRai

Dodge volgas in FIA GT-kampioenschap

(6/1/2006)
Dodge is dit raceseizoen extra zichtbaar op de Europese racecircuits. Zo nemen 9 Vipers die deel aan het nieuwe FIA GT3-kampioenschap en Dodge levert voor zowel het FIA GT als het FIA GT3-kapioenschap de Safety Car, de Pace Car en de Medical Car. Daarnaast zijn er drie Calibers, die bij de FIA GT-evenementen worden in gezet als VIP- en Mediashuttle.
De Dodge Viper heeft al een indrukwekkende racehistorie in Europa. Tussen 1997 en 2002 won deze Dodge al 5 FIA-GT titels en daarbij was hij goed voor twee overwinningen in de 24 uur van Spa. Dit jaar zijn er 9 Vipers ingeschreven voor de nieuwe en spectaculaire FIA GT3-serie, die inmiddels ook al bekend staat als het âsupercar-kampioenschapâ. Tijdens het eerste FIA GT3-raceweekeinde op het circuit van Silverstone gaf Dodge een niet mis te verstaan visitekaartje af door in de eerste race met 3 Vipers in de top tien te rijden en door in de tweede race een overwinning én een derde plaats in de wacht te slepen.

Altijd een Dodge aan kop
Dodge is bij de FIA GT- en FIA GT3-series nog eens extra zichtbaar doordat het de âOfficial Carsâ ter beschikking stelt. Zo is een Viper de officiële Pacecar en daarnaast worden er snelle Chargers ingezet als Medical Car én Safety Car. In noodsituaties rijdt er dus altijd een Dodge aan de kop van het veld. Ook VIPâs en mediavertegenwoordigers hebben voortaan extra reden om uit te kijken naar de FIA GT-evenementen. Er worden namelijk drie Calibers ingezet als VIP-shuttle.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster