Digitale Gemeente Houten

Knutselende peuters halen 1.000,- op voor de CliniClowns

dinsdag 30 mei 2006 - Bron: SSPH/Suzanne de Lange

Op 31 mei op Het Plein van de Peuter neemt een ambassadeur van de CliniClowns een bedrag van 1.000,- in ontvangst dat door de peuters van de Stichting Peuterspeelzalen Houten is opgehaald. Dit bedrag wordt door 2 peuters, verkleed als clowntje, aan de ambassadeur op ludieke wijze overhandigd.

De Stichting Peuterspeelzalen Houten viert dit jaar haar 35 jarig jubileum. De peuters hebben hun feestje al gehad en om andere kinderen ook een beetje feest te geven, is er geld opgehaald voor de CliniClowns. De kinderen hebben een bedrag van 1.000,- bij elkaar gekregen door de verkoop van hun zelfgemaakte knutsel. De peuters hebben hun uiterste best gedaan om een fotolijstje of een houder voor een waxinelichtje zo mooi mogelijk te versieren met verf, glitters en dergelijke. Dit kunstwerkje is thuis verkocht aan wie er het meeste voor wilde bieden. Dat de ruim 300 peuters hier succes mee hebben gehad blijkt uit het opgehaalde bedrag.

Het bedrag komt geheel ten goede aan de CliniClowns. De Stichting Peuterspeelzalen Houten neemt zelf de kostprijs van de knutsel voor haar rekening. De actie maakte veel positieve en leuke reacties los. De 2 medewerkers van het kantoor van de Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Houten (SSPH) deden ook een duit in het zakje en doneerde samen 35,-.
Er is voor de CliniClowns gekozen, omdat ziek zijn en clowns passen in de belevingswereld van de kinderen. Deze organisatie ontvangt geen subsidie en is geheel afhankelijk van donateurs. Er spelen bijna 60 CliniClowns in ziekenhuizen. Omdat er veel zieke kinderen thuis worden verpleegd is er een website waarop de kinderen via een webcame direct contact kunnen hebben met de Clowns.

Stichting Peuterspeelzalen Houten
De overhandiging vindt plaats om 10.30 uur op het Rond bij de stand van de kinderboerderij.
Astrid Rietveld (secretaris)
Tel. 030-6390716
e-mail: a.rietveld1024@kpnplanet.nl

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).