Gemeente Soest

Paleisbank terug

Datum: 30/05/2006

Op zaterdag 30 mei 1981 boden de inwoners van de gemeente Soest een driedelige houten bank aan aan Prinses Juliana. De winters daarna is de bijzondere bank jaarlijks verwijderd voor onderhoud en elk voorjaar teruggeplaatst op de parkeerplaats tegenover Paleis Soestdijk. Dinsdag 30 mei plaatsten de medewerkers van het Serviceteam van de gemeente Soest de bank voor de 25e keer terug.

Al 25 jaar hebben de medewerkers van de gemeente de houten bank met zorg in onderhoud. Iedere winter worden de drie delen, eigenlijk drie losse banken op zich, overgebracht naar de gemeentelijke werkplaats aan de Molenstraat. Daar worden de van houtsnijwerk voorziene banken grondig schoongemaakt en opnieuw in de lak gezet. Zodra het voorjaar aanbreekt, keren de banken terug naar hun plek bij het monument van Christoffel Pullman tegenover Paleis Soestdijk om talloze wandelaars en dagjesmensen een rustpunt te bieden.

Serviceteam
Het onderhoud van de paleisbank is één van de werkzaamheden van het gemeentelijk Serviceteam. De medewerkers van dit team zorgen er onder andere voor dat meldingen die bij het Meldpunt Woonomgeving binnenkomen, zo snel mogelijk worden opgepakt en opgelost. Daarbij gaat het vaak om herstel van bijvoorbeeld beschadigd straatmeubilair en schade aan wegen en paden. Daarnaast voert het Serviceteam specialistisch onderhoud uit aan onder meer speeltoestellen en dus ook de paleisbank.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer