Gemeente Coevorden

Eén toeristische organisatie in gemeente stap dichterbij

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de vorming van één toeristische organisatie. Het Toeristisch Platform Coevorden, de Vereniging Toeristisch-Recreatief Belang (VTRB) Coevorden Zuidoost Drenthe en de Stichting Promotie Coevorden praten over de vorming van een nieuwe organisatie. Deze organisaties willen gezamenlijk de belangen behartigen van allen die activiteiten ontplooien op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente. Het is de bedoeling dat de nieuwe organisatie op 1 januari 2007 van start gaat.

De vorming van de nieuwe toeristische organisatie komt voort uit de discussie van de gemeenteraad over de notitie "Een onsje minder" in september 2004. De gemeenteraad sprak toen de wens uit dat de verschillende organisaties op het gebied van recreatie en toerisme samen moeten werken, of liever nog, samengevoegd worden tot één toeristische organisatie. `Versnippering kost geld', was het standpunt van de gemeenteraad.

De wens van de raad heeft navolging gekregen. Een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van de VTRB, het Toeristisch Platform Coevorden, de VVV Drenthe Plus en van het bestuur van de Stichting Promotie Coevorden heeft de fusie van de organisaties onderzocht. Deze werkgroep werkt nu aan een plan van aanpak om te komen tot één toeristische organisatie. "Door de krachten te bundelen verbetert de kwaliteit van de producten, is er meer draagvlak, verbeteren we onze concurrentiepositie als gemeente en neemt de slagkracht toe. Bovendien zal er bij de nieuwe organisatie sprake zijn van een effectievere inzet van mensen en middelen," aldus de werkgroep

Om de nieuwe organisatie organisatorisch en inhoudelijk verder op te bouwen, heeft het college ingestemd met tijdelijk extra ambtelijke ondersteuning.