Gemeente Waalwijk Revitalisering Kerkvaartse Haven stap dichterbij

Gemeente verkoopt gronden aan Gebr. Zijderlaan BV

Waalwijk gaat de kwaliteit en de gebruiksmogelijkheden van de Kerkvaartse Haven in Waspik vergroten. Revitalisering van de Kerkvaartse Haven is noodzakelijk, niet alleen vanwege de beperkte gebruiksmogelijkheden maar ook gelet op het achterstallig onderhoud van het haventerrein.
Om dit te bereiken neemt de gemeente een aantal maatregelen. Zo wordt de Veerweg gedeeltelijk aan het openbaar verkeer onttrokken (raadsbesluit 24 april 2006). Daarnaast verkoopt de gemeente in het kader van de herinrichting van het haventerrein gronden aan de Kerkvaartse Haven aan Gebr. Zijderlaan BV. Netto verkrijgt Gebr. Zijderlaan BV
5.314 m2, waardoor het bedrijf zich kan uitbreiden. De verkoop vindt plaats voor een bedrag van 1. De waarde van de gronden bedraagt 255.240 en Zijderlaan investeert voor een bedrag van 341.817 in de aanleg van een damwand en de loskade. De notariële levering van de verkochte gronden aan Gebr. Zijderlaan vindt plaats nadat het raadsbesluit tot onttrekking aan het verkeer van de Veerweg onherroepelijk is.

Om uitbreiding van Gebr. Zijderlaan BV mogelijk te maken is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. De procedure voor deze aanpassing wordt door het college voorbereid en te zijner tijd aan de raad aangeboden. Bovendien zijn voor de uitbreiding enkele vergunningen nodig die later door Gebr. Zijderlaan zullen worden aangevraagd.

Publicatie datum 16-05-2006