KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

30-5-2006

Dorian van Rijsselberghe naar ISAF Jeugd WK

Afgelopen weekend is na Holland Regatta in Medemblik het de selectie van het ISAF Jeugd Wereldkampioenschap in de NeilPryde RS:X klasse bekend geworden. Zeilers en surfers onder de 19 jaar die aan het ISAF Jeugd WK wilden deelnemen moesten selectiewedstrijden varen. De selectiewedstrijd was voor de NeilPryde RS:X jongens de Holland Regatta in Medemblik.

Onder wisselende weersomstandigheden wist Dorian van Rijsselberghe (17) zich uitstekend staande te houden tussen de toppers in de NeilPryde RS:X klasse. Hij surfte zelfs zo goed dat hij zich
kwalificeerde voor de finale op zondag 28 mei. In de finale moest Dorian het onder meer opnemen tegen Joeri van Dijk en Casper Bouman. Dorian kwam in de finale als zevende over de finishlijn en eindigde daarmee ook op een zevende plaats overall. Met deze uitstekende prestatie heeft de van Texel afkomstige Dorian van Rijsselberghe zich geselecteerd voor het ISAF Jeugd WK.

Het ISAF Jeugd WK zal dit jaar van 13 t/m 20 juli gehouden worden op de locatie van de Olympische Spelen in 2012, Weymouth in Engeland. De ploeg zal begeleid worden door Jeugdcoach Rob Sepers, Mark Littlejohn en een nader aan te wijzen stagiaire. Houd deze website in de gaten voor meer informatie over het ISAF Jeugd WK of breng een bezoekje aan de onderstaande website.

Internetadres: www.youthworlds.org