1e persbericht van dinsdag 30 mei 2006

Eindhoven, 30-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan voor rijden onder invloed

Maandagavond omstreeks 20.15 uur is in de Visserstraat een 34-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Tijdens een politiecontrole bleek dat de man dronken achter het stuur zat. Ook bleek het voertuig niet APK gekeurd en niet verzekerd te zijn. De Eindhovenaar had geen rijbewijs. Bij de man werd een alcoholpromillage van bijna 2,40 gemeten. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij nog 51 dagen gevangenisstraf open had staan. Hierop is hij in de cel gezet.

Helmond: Auto weggehaald bij woninginbraak

In de nacht van maandag op dinsdag is in een woning in de Venstraat ingebroken. Door het forceren van de garagedeur is de toegang tot de woning verschaft waar de autosleutels werden weggenomen. Een grijze Mercedes uit 2001 met het Belgisch kenteken EFM-437 werd vervolgens gestolen.

Budel: Politie houdt verdachte met geoogste hennepkwekerij aan

Maandagavond omstreeks 20.30 uur heeft de politie in zijn woning in Budel een 28-jarige man aangehouden. De politie controleerde de man even daarvoor toen hij in zijn auto op het Vogelsplein reed. Ze vonden in het voertuig twee zakken met isolatiemateriaal. De agenten zijn hierop met de man mee naar huis gereden en troffen in zijn woning een geoogste hennepkwekerij aan. De stroom werd illegaal afgetapt. De man is meegenomen naar het politiebureau. Naar verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Deurne: Automobilist rijdt fietsster aan

Dinsdagmorgen rond 07.00 uur is een 44-jarige vrouw uit Deurne gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de kruising Stationslaan/Spoorlaan. Een 36-jarige automobilist uit Deurne, die over de Spoorlaan reed, verleende op het kruispunt geen voorrang aan de vrouw die over de Stationslaan fietste. Hierdoor ontstond een aanrijding. De vrouw is met verwondingen aan haar enkel naar het ziekenhuis gebracht.

Nuenen: Politie houdt verdachten aan na inbraak

Na een melding van een inbraak in een bedrijfspand aan het Park stelde de politie maandagavond direct een onderzoek in. Bij aankomst zag de politie nog twee verdachten uit het pand vluchtten. Het gaat om twee Eindhovenaren van 17 en 16 jaar. De 17-jarige verdachte werd rond 23.35 uur op het Kloosterpad aangehouden en de 16-jarige om 23.45 uur op de Monseigneur Cuytenlaan. In het pand werden twee sporttassen met koper achtergelaten en in de buddyseat van de bromfiets van een van de verdachten werden zes flesjes parfum aangetroffen. Een raam van het pand was vernield om binnen te komen. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek in de cel gezet.

Leende: Man aangehouden voor diefstal stoeptegels

In de nacht van maandag op dinsdag is rond 01.30 uur in de Irislaan een 36-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie betrapte de man op het weghalen van stoeptegels. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Naar verhoor mocht hij naar huis. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.