Gemeente Aalburg


SMS-Alert: nu ook in Aalburg, Werkendam en Woudrichem

sms-alert.jpg

De politie en andere hulpdiensten gaan inwoners van het Land van Heusden en Altena voortaan per SMS informeren over veiligheidskwesties en incidenten in de directe omgeving.

Het systeem heet SMS-Alert en is vanaf nu ook beschikbaar in de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Aanmelden is eenvoudig en de berichten worden kosteloos verstuurd.

SMS-Alert kan ingezet worden bij allerlei incidenten en zaken die de veiligheid van bewoners aangaan. Het kan bijvoorbeeld gaan om een kind dat vermist is, inbrekers die in de buurt zijn gesignaleerd of een grote brand met rookontwikkeling. Soms kunt u deelnemers ook een handje helpen, bijvoorbeeld door de politie een signaal te geven als zij het vermiste kind hebben gevonden. Omdat berichten aan de hand van postcodes worden verstuurd, worden alleen deelnemers in de directe omgeving van een incident geïnformeerd.

Begin juni valt bij alle woningen in het Land van Heusden en Altena een nieuwsbrief over SMS-Alert in de bus. De politie biedt verder informatie via haar website www.politiemwb.nl of het telefoonnummer 0900-8844. Onderstaand kunt u de nieuwsbrief downloaden. Hierin staat duidelijk omschreven hoe u zich gemakkelijk voor SMS-alert kunt aanmelden.

Het project SMS-Alert startte ruim een jaar geleden in de Tilburgse wijk Reeshof. De politie stuurde daar aan de deelnemende burgers een SMS-bericht als bijvoorbeeld in de wijk een inbreker gesignaleerd was of een kind vermist werd. Het project werd een groot succes. Zo werden er dankzij SMS-Alert onder meer twee dieven aangehouden en drie vermiste kinderen teruggevonden. Verder werden de deelnemers gewaarschuwd voor oplichters aan de deur en kregen zij tips om inbraken te voorkomen.

De burgemeesters van Aalburg, Werkendam en Woudrichem ondersteunen de invoering van SMS-alert van harte en doen een dringend beroep op de inwoners zich hiervoor aan te melden.


* Bewonersbrief.pdf