Gemeente Aalburg


Gezocht: Aalburgse veteranen
veteranendag.jpg

De Nederlandse regering heeft vorig jaar 29 juni uitgeroepen als Nederlandse Veteranendag.

Gekozen is voor deze datum omdat dit de geboortedag is van Prins Bernhard die veel voor de oude veteranen heeft gedaan.

Op initiatief van een groep Aalburgse veteranen wil de gemeente Aalburg ook graag meewerken aan de organisatie van de eerste Aalburgse veteranendag.

Onder een veteraan wordt verstaan alle gewezen militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk hebben gediend in oorlogsomstandigheden of daarmee overeenkomende situaties, inclusief vredesmissies in internationaal verband.

Om een veteranendag te kunnen organiseren is het organiserend comité op zoek naar alle in Aalburg wonende veteranen, oud en jong, die belangstelling hebben om de veteranendag te bezoeken. Om veteranen de mogelijkheid te geven naar de landelijkse manifestatie op 29 juni in Den Haag te gaan zal de Aalburgse veteranendag plaatsvinden op zaterdagmiddag 1 juli a.s.

Alle veteranen worden verzocht zich voor 10 juni a.s. aan te melden bij:


1. Teun Thur, tel. 0416-351132, emal: tathur@veteranen.nl


2. Peer Vos, tel. 0416-351594, email: peervos@planet.nl

Een dringende oproep wordt gedaan aan alle veteranen zich aan te melden, om zo de eerste Aalburgse veteranendag tot een groot succes te maken.

Nadrukkelijk doet de organisatie een oproep richting de jonge veteranen die deelgenomen hebben aan een vredesmissie zich vooral ook aan te melden, zodat de veteranendag echt een ontmoeting tussen de jongere en oudere veteraan kan worden.

Zo spoedig mogelijk na 10 juni volgt nadere informatie over het programma op 1 juli a.s.