Ingezonden persbericht


Symposium 'Grenzeloos' in Utrecht

maandag 20 uur Utrecht

Op 29 mei 2006 organiseert studentenvereniging Unitas S.R. te Utrecht wederom het jaarlijkse symposium. Het symposium trekt jaarlijks veel bezoekers. Het thema is dit jaar 'Grenzeloos', een breed thema waar invulling aan gegeven wordt met twee verschillende stellingen over actuele onderwerpen. Op elke stelling reageren twee gastsprekers die hun standpunt verdedigen en vervolgens met elkaar in debat treden. Natuurlijk wordt ook van het publiek de nodige inbreng in het debat verwacht. Het debat wordt geleid door een voorzitter, die bedreven is in het leiden van discussies.


1. Sekstoerisme heeft ten onrechte een negatief imago!

Dat vindt de Stichting MeerVrijheid, welke zich inzet 'voor een samenleving op basis van vrijwilligheid en eigenverantwoordelijkheid.'Sekstoerisme wordt ten onrechte gelijkgesteld met misbruik en uitbuiting', zo stelt MeerVrijheid-columnist Bart Croughs in zijn Internet-column 'Leve het sekstoerisme!' (www.meervrijheid.nl) Is zijn kritiek terecht? Of is sekstoerisme een verwerpelijk verschijnsel?

Over dit controversiële onderwerp gaan met elkaar in debat: Bart Croughs, Stichting MeerVrijheid en Marleen Pater-van der Meer, Tweede Kamerlid CDA.


2. Niets gaat te ver om criminaliteit aan te pakken!

Om criminaliteit en terrorisme te bestrijden zijn steeds verder gaande maatregelen nodig, vinden sommigen. Zo moet er 'meer blauw op straat' komen, er moeten zwaardere straffen komen voor ernstige delicten, en er worden steeds vaker maatregelen genomen die een inbreuk vormen op de privacy, zoals cameratoezicht. Is deze harde aanpak de juiste manier om criminaliteit te bestrijden? Of werkt het alleen maar averechts?

En over dit controversiële onderwerp gaan met elkaar in debat Mr F.C. Bakker, president van de rechtbank in Haarlem en Kees Geldof, raadslid voor de VVD in Utrecht.

Het symposium wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met Café Politiek, bekend vanwege de spraakmakende debatten. Een van de debatleiders van Café Politiek zal de avond begeleiden, dus samen met de gastsprekers en het publiek voldoende garanties voor een levendige debatavond!

Het symposium vindt plaats op maandagavond 29 mei 2006 van 20.00 tot 23.00 uur in sociëteit 'Symposion' van Unitas S.R., Lucasbolwerk 8 te Utrecht. Kaartjes à ¤ 3 zijn op de avond zelf aan de deur te koop bij de commissieleden.

Telefoon en fax:

T: 035 - 523 81 81

F: 035 - 523 81 82

Post:

Postbus 222
3740 AE Baarn

Electronisch:

info@cafepolitiek.nl
www.cafepolitiek.nl