Ingezonden persbericht


Drachten, 16 mei 2006

P E R S B E R I C H T Religie/levensbeschouwing/agenda/lezingen

Auteur van 'Verander uw kijk op profetie'

Steve Meyering in Friesland

Mensen verliefd maken op Jezus. Dat is de passie van ex-hippie Steve Meyering, een Amerikaanse opwekkingsprofeet die eind mei Friesland bezoekt. 'Iemand die twijfelt of God echt bestaat, dagen wij uit om de glorie van God zichtbaar en tastbaar mee te maken', zegt een woordvoerder van de interkerkelijke Stichting De Geopende Deur in Drachten.

Op uitnodiging van de stichting spreekt Steve Meyering maandagavond 29 mei om 20.00 uur in Zwaagwesteinde, Noorderstationsstraat 52, dinsdagavond 30 mei om 20.00 uur in gebouw Elim, Zuidkade 54 te Drachten en woensdag 31 mei om 20.00 uur in Surhuisterveen, De Dellen 8.

Coach
'Vergelijk een profeet met een voetbalcoach. Je moet zelf scoren. De profeet moedigt aan, bouwt op, versterkt, geeft hoop en vertrouwen. Nederlanders zijn opvallend voorzichtig met profetie. Uit bijbelverhalen kennen ze profeten vaak als boodschappers van slecht nieuws. Maar sinds de grootste profeet, Jezus, zijn ze boodschappers van goed nieuws.' Dat is kort samengevat de visie van Steve Meyering.

Hippie
Steve Meyering staat bekend om zijn nauwkeurige profetieën en om zijn gewone, nederige houding als dienaar. 'De wonderlijke verschijning van goudstof, olie en lichamelijke genezingen bevestigen vaak zijn profetische woorden. Velen komen tot een levend geloof in Jezus.' In de jaren '70 nam Steve als hippie Jezus aan terwijl hij high was op een feest in Waikiki, Hawaii. Na tien jaar onderwijs gevolg te hebben bezocht hij twintig landen met de 'blijde boodschap'. Hij nam de uitdaging van Jezus serieus om tekenen, wonderen, genezingen en reddingen in praktijk te brengen. De laatste jaren werkt hij veel in Honduras, Roemenië en Nederland.

Boek
Steve schreef twee handboeken over de gaven van de Heilige Geest. In 2005 maakte hij een CD en schreef hij het boekje 'Changing the image of the Prophetic', dat ook in het Nederlands vertaald is als 'Verander uw kijk op profetie' (www.movingon.nl) Steve schreef dit boekje nadat hem tijdens zeven bezoeken in 2004 opviel hoe voorzichtig Nederlanders omgaan met profetie. Dit boekje behandelt onder andere: 'redenen waarom profeten de plank misslaan', 'Het ware verhaal over de Eindtijd', en 'Jezus komt - voor jou - niet als een dief in de nacht'. Steve en zijn vrouw Karen wonen in SeaTac, USA. Daar stichtte hij de River Glory Church. Na een leiderschap van twaalf jaar hebben ze hun taak overgedragen aan hun zoon Joseph en diens vrouw Danielle.

Website www.geopendedeur.nl, mailadres info@geopendedeur.nl of telefoon 0512-302851 (Cornelia Woldman).

Noot voor de pers/Persinlichtingen:

Stichting De Geopende Deur, Jannie Kijlstra, 06 - 203 98 058, jannie@ktdrachten.nl

Steve Meyering: www.gloryrain.com, Riverglory@comcast.net of Steve@GloryRain.com


---- --