Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

29 mei 2006

Eefde - Drankrijder

Een 44-jarige automobilist uit Loppersum bleek bij een politiecontrole op zondag (28-05) rond 19.50 uur op de Binnenweg onder invloed van alcohol. De man blies 0,51 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Zutphen - Inbraak cafetaria

Voor de tweede maal binnen een week werd er van zaterdag op zondag (27/28-05) ingebroken in een cafetaria aan de J.P. Heijestraat. De dader forceerde eerst het rolluik om daarna het onderste gedeelte van de toegangsdeur te verwijderen. Ontvreemd werden oa rookartikelen, bier en een bankpasje.

Kring van Dorth - gewonde bij aanrijding

Een 27-jarige Deventenaar is maandagochtend (29/5)gewond geraakt bij een aanrijding tussen zijn auto en een vrachtwagencombinatie. Het ongeval gebeurde omstreeks 07.20 uur in het buitengebied toen de Deventenaar vanaf de onverharde Jufferdijk de rijbaan van de Kasteelweg opreed. Zijn uitzicht bleek belemmerd door een heg en ook de vrachtwagenchauffeur, een 44-jarige man uit Holten, had de auto hierdoor niet opgemerkt. Door de aanrijding werd de auto gelanceerd en kwam op z'n kant in de berm terecht. De bestuurder liep hoofdletsel op en kon zelf uit de auto komen waar hij door een passant werd opgevangen. Hij is even later voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar hoefde niet te worden opgenomen. De kruising is geruime tijd afgesloten geweest voor onderzoek door de verkeersongevallendienst heeft.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6052

---- --