KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

30-5-2006

Dutch Youth Regatta 2006 - Groot succes!

Afgelopen Hemelvaartweekend hebben 700 boten meer dan 760 jeugdzeilers uit 17 landen gestreden voor de kust op het IJsselmeer bij Workum tijdens de Dutch Youth Regatta (25 - 28 mei). Hiermee is dit een van de grootste zeilevenementen die in Nederland georganiseerd wordt en zonder meer de grootste regatta voor diverse jeugdzeilklassen. Voor de Optimist, Splash, Flash, Laser 4.7, 420, Vaurien, Cadet en Hobie 16 met spi werd gestreden om het Open Nederlands Kampioenschap dan wel Klassenkampioenschap; voor de Laser Radial gold het evenement als Class Event.

Onder goede weersomstandigheden wind zijn op de vier verschillende banen door alle klassen acht wedstrijden (de Hobie 11 wedstrijden) gezeild waarmee een geldig evenement is gerealiseerd en iedere klasse een winnaar kon huldigen. Door de harde wind op zondag (windkracht 6 8) zijn er op die dag geen wedstrijden meer verzeild.

Alle zeilers hebben genoten van het fantastische evenement, dat dankzij de ZV Workum, sponsors en de vele vrijwilligers zo goed georganiseerd kon worden. Bij de ruim 700 jeugdige zeilers waren ook ruim 400 toekijkende ouders. De walorganisatie zorgde ervoor dat alles prima verliep. De organisatie op het water was in goede handen van de wedstrijdcomités die ondanks de soms wisselende weersomstandigheden de wedstrijden goed en veilig hebben laten verlopen.

Bij de Optimist (380 deelnemers uit 17 landen) ging de hoofdprijs naar Julian Autenrieth (GER). Als beste Nederlander eindigde Robert Jan Kentgens op de dertiende plaats.
Bij de Splash is Jochem Bart Haakman uit Enkhuizen en bij de Flash Remco Hoeffnagel (Zoetermeer)Nederlands kampioen 2006. De laser 4.7 heeft met de in Almere wonende Yuri Hummel de nieuwe kampioen en in de Laser Radial is Steven le Fevre uit Santpoort Zuid de winnaar. Bij de tweemansboten zijn in de 420 Pieter van Notten (Driebergen) en Jasper Kleijweg (Moordrecht) de winnaars, bij de Vaurien het Friese team Jan Deen uit Joure en Sander Oost, en in de Cadet werden Morgan Good en Manu Lodewijckx (BEL) gehuldigd. In de Hobie 16 met spi waren de Haagse Rob Sprij en Sam Frank de winnaars.

De volledige uitslagen en meer informatie en fotos over de Dutch Youth Regatta 2006 zijn op de site te vinden: klik op onderstaand internet adres

Internetadres: www.dutchyouthregatta.org